Posted on
Looking forward to 2021

Doamne, cum trece timpul…Anul care ne-a zguduit din temelii, a trecut deja. Cine s-ar fi gândit că vom trăi vremuri așa de ciudate? Mai ales, acum când lumea părea perfectă și fără probleme, când toate mergeau strună.

Mai demult oamenii se luptau în războaie, în unele locuri o mai fac și azi. Acum însă, oamenii luptă pentru a rămâne sănătoși, tineri și frumoși. Până de curând lupta era dusă, în afară de cea din război, cu foametea, cu corupția, după care cu ridurile și kilogramele. Fiecare dintre noi a luptat pentru ceva, acel ceva fiind nesemnificativ în raport cu realele probleme ale lumii.

Până să ne lovească pandemia din 2020, nu am dat atenție problemelor, ne ocupam doar de prosperitatea și fericirea proprie. Nu că acesta ar fi un lucru rău, este bine să acorzi atenție propriei persoane. Toți am vrea să rămânem veșnic tineri, eventual să ne prelungim viețile cu mult peste o sută de ani.

Cam despre asta se discuta foarte des în anul 2019. Iată că a venit 2020, anul care ne-a arătat că lucrurile nu sunt chiar așa cum credem noi. Natura poate fi mai puternică decât noi oamenii, ceea ce pare un lucru destul de înfricoșător.

Omul trebuie să se adapteze la orice situație, doar este cel mai adaptabil animal. Atunci omul a făcut o descoperire rapidă și uriașă. Mai exact, oamenii de știință ne-au dat vaccinul anti-Covid.

Acesta nu este doar un vaccin împotriva virusului, ci o invenție tehnică foarte bună. Ne programează corpurile să lupte împotriva virusului, în așa fel încât, orice mutații ale virusului vor avea loc, noi le vom putea distruge. Acest vaccin a fost unul rapid, ceea ce ne demonstrează cât de avansați suntem.

Astfel că în viitor aceste probleme de sănătate vor putea fi rezolvate mult mai repede și mai eficient. Acest moment este unul foarte important pentru medicină. Să scoți un vaccin atât de eficient în mai puțin de un an, este ceva revoluționar.

În acest caz, ne putem aștepta la multe alte inovații în viitor. Bolile noastre vor fi tratate ca și mașinile care sunt reparate după o defecțiune. Tehnologia este un ajutor foarte important pentru noi, pe care însă multe persoane nu o apreciează.

Aici mă refer mai ales la oamenii din România. Văd mulți români care urăsc progresul de orice fel, să nu mai vorbim de cel medical, despre care habar nu au, în primul rând. Acești oameni nu acceptă evoluția și vor să ne întoarcem de unde am plecat, comunism sau chiar Evul Mediu (a se vedea rezultatele alegerilor din decembrie 2020).

Refuzați să evoluați, refuzați să creșteți, refuzați să vă schimbați și refuzați să vă vaccinați. Unde o să vă ducă toate aceste refuzuri? Cu siguranță nu spre viitor.

Pe de altă parte, sunt și oameni în România, care îmbrățișează evoluția, schimbarea și tehnologia. Acești oameni vor noutate, biotehnologie, descoperiri de ultimă oră și medicină regenerativă. Ei sunt viitorul omenirii și ei sunt speranța că noi chiar o să trecem de o sută de ani.

Nu judec pe nimeni, fiecare are dreptul la alegere. Înțeleg că o perioadă de criză este derutană, dureroasă, înfricoșătoare. De multe ori, noutatea în sine poate fi înfricoșătoare pentru că vine cu incertitudinea necunoscutului.

Poate din această frică unii se agață de trecut și de idei care împiedică evoluția. Motivul real nu se știe niciodată. Poate fi frica, prostia, lipsa educației sau toate la un loc. Nu contează…

Ceea ce contează, este faptul că evoluția este inevitabilă și ea se produce în fiecare zi, fie că vrem sau nu. Dovadă clară este anul 2021. Depinde doar de noi ce alegem, viața dinainte sau cea din urmă.

Eu personal am speranța unui an bun. Va fi un an mult mai prosper, cu mai multă liniște, fericire și curaj. O să avem parte de tot ce nu am avut in 2020.

Atât timp cât avem speranță, avem un viitor!