Un 2022 bine organizat

un 2022 bine organizat

În anul care vine, cu toții ne dorim să fim mai buni și să facem lucrurile mult mai bine și mai eficient. Tot ce nu am reușit până acum, trecem pe lista de anul următor. Cine nu își dorește un 2022 bine organizat?

Ca să facem lucrurile mult mai bine, avem nevoie să parcurgem câțiva pași simpli, dar esențiali. Aduc aici câteva idei despre organizare și anume: schimbarea obiceiurilor, care schimbă managementul timpului și astfel suntem mai motivați să facem lucrurile pe care ni le-am propus. Și să le luăm pe rând:

1. Schimbarea obiceiurilor

Acțiunile pe care le faci în fiecare zi, ele sunt obiceiurile tale. Dacă vrei să schimbi ceva în viața ta, trebuie să schimbi obiceiurile neproductive. Sau acele obiceiuri care nu te ajută să îți atingi obiectivele.

De exemplu, dacă vrei să slăbești trebuie să îți schimbi alimentația, în primul rând. Dacă cumperi aceleași alimente ca de obicei, nu faci nicio schimbare. Ai același lucru în frigider, deci trăiești înconjurat de alimentele obișnuite.

Uită-te în jurul tău, mediul în care trăiești zilnic, îți influențează progresul. Ce să faci? Să începi cu o acțiune diferită.

Să înlocuiești un aliment nesănătos cu un altul sănătos. Un obicei banal poate să îți schimbe puțin direcția. Dar tu vrei mai mult, nu?

Atunci adoptă mai multe obiceiuri aparent banale, dar care au un impact semnificativ asupra ta. Schimbarea alimentelor, curățarea casei, făcutul patului dimineața, organizarea cărților și documentelor și foarte important, sportul. Câteva exerciții simple schimbă total starea de spirit.

Ușor de zis, greu de făcut. Cam asta ar zice toată lumea. Și aici intervine pasul al doilea.

2. Motivația

Fără motivație este foarte greu să îți schimbi obiceiurile, mai ales dacă ele sunt instalate de mai mulți ani. De ce e dificilă schimbarea? Pentru că nu există suficientă motivație sau automotivare.

Iar obiceiurile vechi intră în conflict cu obiceiurile noi. E greu să renunți la prăjitura preferată pentru un amărât de măr. De obicei noile acțiuni durează câteva zile, după care vine ziua în care nu ai timp sau din alte motive nu faci ce ți-ai propus.

Dacă ai sărit o zi, ai tendința să renunți de tot. Ceea ce este o prostie. Ți-ai propus să faci ceva zilnic și ai ratat miercurea?

Asta nu înseamnă că nu poți începe iar de ziua următoare. Vrei mai mult, nu? Atunci continuă cu noile obiceiuri, pentru că doar așa îți crești motivația.

Crescând motivația, se schimbă și obiceiurile și ajungi la pasul trei.

3. Managementul timpului

Știu că de multe ori nu reușești să faci tot ce ți-ai pus pe listă din lipsă de timp. Atunci când ți-ai făcut lista, în mintea ta aveai timp pentru tot. Ce se întâmplă?

Simplu, te iei cu alte lucruri mai puțin importante, care și ele necesită timp. Și uite cum s-a dus jumătate de oră pe Facebook. Ce să faci?

Să îți prioritizezi și acțiunile zilnice. Programează-ți din timp evenimentele importante, anuale, lunare și apoi săptămânale. Așa știi deja unde poți să mergi și unde nu.

În funcție de asta, poți să îți faci restul programului. Vrei mai mult timp, nu? Organizează-ți programul în fiecare săptămână și elimină întâlnirile care nu îți aduc nimic bun.

De ce sunt aceste trei lucruri importante? Pentru că fără organizarea lor, nu poți să îți atingi obiectivele. Când îți organizezi mediul și obiceiurile, îți crești motivația și astfel ai timp pentru tot ce ți-ai propus.

Așa, poți să vezi clar, care sunt lucrurile importante pentru tine. Spune NU tuturor celor care nu aduc nimic bun în viața ta, ca să poți să spui DA mai multora care aduc bucurie în viața ta. Doar așa vei avea un 2022 bine organizat și împlinit.

Dacă alergi după prea multe lucruri deodată, este imposibil să le prinzi pe toate, mai mult, îți vei pierde din vedere lucrurile cu adevărat importante pentru tine, iar așa îți vei pierde și o parte din tine.

Bani, putere, prestigiu – toate astea te fac să fii viclean. Caută plăcerea și îți vei pierde inocența, iar a-ți pierde inocența înseamnă să pierzi tot.

Osho, Bucuria. Fericirea care vine din interior

Ale articole relevante

Despre metoda Wingwave

Sănătatea femeilor

Hormonii femeilor

Scroll to Top

Abonează-te la Newsletter

Dorești să fii mereu la curent cu toate noutățile?