Tendința no make-up

Tendința no make-up

Odată cu pandemia tendința no make-up a crescut, iar produsele de make-up au fost mai puțin căutate. Înainte de pandemie unele femei foloseau make-up zilnic, deoarecee unele au simțit nevoia și altele obligația de a se machia la locul de muncă. De ce obligația? Pentru că locul de muncă este un mediu în care femeile sunt supuse privirilor celorlalți, colegi, șefi, clienți, atât bărbați, cât și femei.

Se mai adaugă și trecerea timpului, oboseala iar machiajul ne ajută să arătăm bine chiar și atunci când suntem foarte obosite și nu arătăm așa de bine naturale. De aici nevoia de make-up la servici în fiecare zi. Multe femei zic că ele vor să fie natuale, dar adevărul este că rareori suntem naturale, mai ales la locul de muncă, indiferent dacă folosim machiaj sau nu. Purtăm măști și nu doar prin machiaj, în fiecare zi.

De ce unii condamnă machiajul? Am observat că machiajul este un subiect fierbinte, care creează controverse. “De ce te-ai machiat așa?” sau “De ce nu te-ai machiat, ești bolnavă?” sau “Uite și la aia, ce machiaj are.” Din punctul meu de vedere, machiajul este alegerea fiecăruia, ca și toate celelalte lucruri în viață.

Dacă te simți mai bine cu puțin machiaj, e ok. Dacă machiajul te ajută să ai mai multă încredere în tine, e și mai bine. Dacă ai nevoie de mai mult machiaj, care te ajută să mergi mai departe, indiferent de situație, e la fel de bine. Suntem foarte diferite, relația cu noi și cu imaginea noastră e diferită.

Fiecare are alte idei, interese, dorințe. De ce unii judecă machiajul când acesta a existat dintotdeauna și la femei și la bărbați? Face parte din cultura umană. De când e lumea, omul a vrut să arate mai bine și să se simtă mai bine.

Access make-up

De exemplu în anii ’40, franțuzoaicele se machiau cu tot ce aveau la îndemână și era ok. Erau apreciate și chiar admirate. Iar în anii ’70 chiar și punkerii bărbați se fardau foarte tare. Și erau aceeptați, aveau joburi normale în viața de zi cu zi.

Acum se merge tot mai mult spre tendința no make-up. Această tendința este strâns legată de izolare, de lucrul de acasă, de mască, de ecologie sau de întoarcere la un aspect natural. Important este ca fiecare să folosească ce îi face bine, fără judecată și fără frică. Tendințele vin și pleacă, contează starea ta de bine.

Ale articole relevante

Self-care în decembrie

Unghiile și personalitatea femeii

Ritualuri vechi și noi

Scroll to Top

Abonează-te la Newsletter

Dorești să fii mereu la curent cu toate noutățile?