Deadline-uri, idei, provocări, probleme, crize, taxe, competiție, restructurări, lobby, oferte și lista poate continua. Pe lângă toate astea se adaugă cuvintele: implicare, colaborare, echipă, reușite împreună. Doar că, de cele mai multe ori, prima listă este mai des întâlnită și asta provoacă frica din viața profesională. Dar tu poți să modifici această listă.
Această frică este îndreptată spre viitor, întotdeauna. Asta înseamnă că nu vezi un viitor strălucit și nu ai încredere, ceea ce te sabotează. Dacă nu te mai uiți spre viitor, presiunile nu dispar, rămân tot acolo și rulează în background. Așa că privește spre viitor și clarifică ce îți dorești.
Ține atenția pe ce vrei cu adevărat, așa ajuți creierul să recunoască ce îți dorești și să mobilizeze resurse în a obține. Însă este nevoie să pui atenția ta acolo zilnic. Scrie sau rescrie proiectele importante, modifică tot ce nu te mulțumește. Fă asta pănă ești mulțumit de munca ta și de tot ceea ce faci.
După care, dacă tot ai dubii, poți să te sfătuiești cu prietenii apropiați sau cunoștințe din domeniul tău și nu numai. Așa vezi un punct de vedere din exterior. E important să fii mulțumit de munca ta, să îți faci treaba mai ușor, , să ai interes pentru ceea ce faci și pentru viitor. Focusează-te doar pe lucrurile care te interesează cu adevărat și urmărește doar subiectele care te interesează.
Nu te supraîncărca cu tot felul de lucruri și subiecte inutile. Așteaptă! Frica ta nu dispare de pe o zi pe alta, ai nevoie de două-trei săptămâni să simți o schimbare a stării. Orice proces necesită timp, iar acesta nu este un lucru negativ.
Procesele au ritmul lor în orice domeniu și la orice persoană, cu cât accepți asta mai repede, cu atât îți va fi mai ușor. Notează tot ce îți vine în minte la job. Și încă ceva, ocupă-te de tine personal. Cu cât te ocupi mai mult de tine, cu atât cresc șansele ca frica din viața profesională să dispară și să mobilizezi resurse interne pentru reușită.
Succes!