Într-o relație există numeroase sentimente și emoții. Cum știi care sunt cele reale? Vă înțelegeți bine, comunicați, vă petreceți timpul împreună. Sunteți iubiți sau prieteni? Linia este foarte fină între cele două tipuri de relaționare.
De multe ori te întrebi dacă vă potriviți. Ce te îndeamnă să rămâneți împreună, care este emoția cea mai puternică? Într-o relație de iubire este normal să fiți cei mai buni prieteni. Ce se întâmplă când sunteți mai mult prieteni decât iubiți?
Pentru o relație sănătoasă este foarte importantă comunicarea, așa că, dacă nu vă înțelegeți bine, nu sunteți prieteni, atunci clar că nu aveți nicio șansă. Încrederea se construiește pe baza unei relații de prietenie și apropiere. Aceste relații însă, se pot schimba. Din prietenie se transformă în iubire și invers.
De ce se întâmplă transformarea aceasta? Pentru că unul dintre parteneri, nu este sigur de sentimentele și emoțiile resimțite. Mintea noastră funcționează destul de ciudat și complicat, iar când intră în joc și ego-ul, apare aceea dorință că vrem mai mult. Dar ce anume vrem mai mult?
În relațiile de prietenie scopul sexual, de obicei, este inhibat. Până la un punct, până apare puțin mai multă afecțiune și apropiere. Atunci mintea devine confuză și începe propriile interpretări. Transformă orice fel de impuls într-unul sexual și vrea să primească mai mult.
În dragostea autentică, persoana dăriește întotdeuna celuilalt ceea ce îi este necesar, fără a vrea nimic în schimb de la persoana iubită. La fel și cu partea sexuală, plăcerea este oferită și nu cerută ca dovadă a iubirii. În relațiile de prietenie, în mod evident nu este cazul de aceste lucruri. Atunci când simți că nu ai nevoie de toate aceste forme de afecțiune și nici nu oferi celuilalt, relația este doar despre prietenie și nimic mai mult.
Într-adevăr persoana îți este dragă, te simți apropiat, iar la nivel subconștient acesta ia adesea locul fratelui sau surorii pe care nu ai avut-o niciodată și pe care ai fi vrut să îl/o ai. Iar aici îți dă cu virgulă. Simți o atracție, dar în același timp simți că ceva nu este în regulă. După relația de prietenie, apare o relație de iubire care nu o să aibă niciun final fericit.
Asta pentru că sentimentul de iubire nu este real. Aceste transformări în relații sunt destul de des întâlnite. Exemple vin acele relații de căsnicie care se destramă după 15 sau 20 de ani împreună. Sau cei care se revăd după 15 sau 20 de ani și se naște o frumoasă relație de iubire.
Relațiile pot fi complicate atunci când oamenii nu se cunosc nici măcar pe ei înșiși. De aceea este important ca înainte de orice să te cunoști pe tine, să știi ce vrei și așa poți să eviți răni și timp pierdut în locuri nepotrivite. Tu ce fel de relație ai acum? Sunteți iubiți sau prieteni?