Stres cât cuprinde. Chiar o zi întreagă. Omul de azi are multe îngrijorări, adică noi avem multe griji și să trăim îngrijorați nu este normal.
Ne facem griji din orice, practic a devenit a doua natură, o nouă normalitate. Dacă nu ne facem griji, nu ne pasă, așa am auzit că se zice. La întrebarea “De ce îți faci griji?” vine răspunsul “Păi cum să nu îmi fac grji?”
Grijile sunt nefondate, oricum le-ai lua. Mă surprind și eu îngrijorându-mă pentru diferite situații fără rost. Știu, conștientizez că nu este o idee bună și tot mă las trasă în mrejele îngrijorării.
Iar atunci când grijile trec de un nivel acceptabil și încep să lase urme în corpul nostru, este deja un semnal de alarmă. Mare noroc cu specialiștii și poți să ceri ajutorul lor, asta dacă ești suficient de deschis și chiar vrei să scapi de senzația de îngrijorare. Există oameni care chiar nu mai pot duce, cunosc și eu câțiva, pentru care stresul și dificultățile sunt prea grele.
De obicei, acestea sunt persoane destul de rigide, care nu acceptă păreri din exterior și doar ei știu cel mai bine cum funcționează lumea. Persoanele flexibile și adaptabile se descurcă ușor și chiar trec de momentele grele. De câteva ori în viață suntem puși în fața celei mai mari frici ale noastre, frica de moarte.
Atunci dispar toate celelalte lucruri materiale. După ce treci de asta, ai nevoie de timp pentru readaptare. Ai nevoie de timp de introspecție.
Mai tot timpul este nevoie să fie consultați specialiștii. Este nevoie de sănătate pe toate planurile, fizică, mentală și emoțională. Asta dacă dorești să te mai integrezi în societate.
Diagnoza stării de bine și a sănătății este un lucru important. Îngrijorările constante duc la depesie și mulți oameni au simptome de depresie. Cifrele sunt alarmante!
Așa că, hai să le doborâm, pentru că să trăim îngrijorați nu este normal!