Dansul este terapeutic

dansul este terapeutic

Dansul te face să te simți diferit, de cum ai fost înainte să pășești pe ring. Ești de acord cu mine? Asta pentru că dansul este terapeutic, fiind o mișcare a corpului care eliberează endorfine.

Dansul însă mai face și alte lucruri benefice întregului tău organism. Dansul luminează ceea ce este întuneric în tine, dansând nu poți să rămâi supărat, încruntat, nervos, depresiv. Dansul întărește ceea ce este slab în tine, mișcându-te corpul se întărește, se antrenează și părțile mai slabe.

Dansul remediează ceea ce este stricat în tine, pentru că hormonii fericirii îți inundă tot corpul refăcând celulele slabe sau degradate. Dansul leagă ceea ce este rupt în tine și anume te conectează la emoțiile tale și la emoțiile celorlalți. Dansul vindecă ceea ce este bolnav în tine, acei hormoni regenerează celulele bolnave în timp ce te miști.

Dansul reînvie pacea interioară și iubirea care au murit în tine. Stresul, anxietatea nu mai au ce căuta înăuntrul tău și se eliberează. Lasă loc unei iubiri uitate.

Dansul are o formă terapeutică, având efect asupra corpului, minții și sufletului. Ca atare, este sigur pentru orice vârstă, condiție sau formă fizică. Când privești un dans, mișcările par ușoare și parcă ți se face poftă de dansat, ca și cum ceva îți trage corpul în mijlocul ritmurilor.

Când simți asta, nu sta pe gânduri și dansează. Poți chiar să dansezi desculț/ă, ca să păstrezi legătura cu Mama Pământ; corpul tău spune o poveste, exprimând emoții pentru care cuvintele lipsesc. Atunci când dansezi, prin mișcare emiți o vibrație înaltă care curăță energia și emoțiile stagnante.

E ca și cum pulsațiile din corp realizează un masaj intern al organelor. Mișcarea corpului distribuie uniform energia. La nivel emoțional, când dansezi ești într-o ușoară formă de transă, care face loc vindecării, deblocării, curățării, activării și dobândirii puterii personale.

De aceea, tot timpul după o destrăbălare bună te simți mai ușurat/ă. Femeile sunt cele care dansează mai mult, în grupuri organizate sau liber la o petrecere. Dansul în grupuri organizate este ca un cerc terapeutic, unde se lucrează cu emoțiile.

Multe femei și-au vindecat rănile care țin de feminitate, astfel și-au dezvoltat senzualitatea și creativitatea, ceea ce a sporit încrederea în sine. Dansul este bine-venit în orice circumstanță, doar să te lași dus/ă de ritm și să permiți corpului să facă toate acele procese terapeutice de care cu toții avem mare nevoie.

Ale articole relevante

Despre metoda Wingwave

Sănătatea femeilor

Hormonii femeilor

Scroll to Top

Abonează-te la Newsletter

Dorești să fii mereu la curent cu toate noutățile?