Cui nu îi place să se relaxeze? Mie îmi place foarte mult, indiferent ce formă ar lua această relaxare și deconectare. Cred că am mai spus că îmi place masajul foarte mult, deși nu ajung la masaj foarte des, din păcate.
Masajele regulate și băile aromate (nici pe astea nu le fac) relaxează mușchii și întreg sistemul, detensionează psihicul și alungă stresul, cel care este direct răspunzător de scăderea imunității. Masajul de orice fel crește imunitatea, așa că fă acel masaj pentru imunitate chiar acum! Nu vei regreta pentru că te vei simți mai energizat, mai puternic și mai sănătos.
Cât despre tipurile de masaj care cresc imunitatea, ele pot fi multe. Masajele cu minerale sunt purificatoare, sunt experiențe senzoriale care te abat de pe calea stresului, pentru care merită tot “efortul”. Doar atingerea umană scade stresul, să nu mai zic de minunatele arome și texturi pe care le ai în jurul tău.
Masajul cu ulei cald, numit “abhyanga” in medicina Ayurvedică, este un tratament menit să ajute la eliminarea toxinelor din țesuturi. Practicat în mod regulat, masajul cu ulei cald îmbunătățește circulația sângelui și digestia, relaxează sistemul nervos și muscular, hrănește și hidratează pielea și te face să radiezi! În abhyanga, uleiul cald este combinat cu plante medicinale, diferite de la individ la individ, pentru un efect personalizat care calmează trupul și mintea.
Care sunt efectele masajului cu ulei cald? Ei bine, sunt câteva. Elimină stresul și toxinele, îmbunătățește circulația sangvină, ajută în combaterea durerilor și artritei.
Un alt lucru foarte important, este că îmbunătățește digestia și sistemul imunitar. Acesta este unul din masajele pentru imunitate. Iar pe lângă asta crește flexibilitatea mușchilor și a încheieturilor.
Pentru o senzație proaspătă și reconfortantă, amplifică efectul masajului cu un duș cald. După aceste rânduri m-am convins singură să merg mai des la masaj. O să încerc mai multe tipuri de masaje terapeutice și revin cu feedback.
See you soon!!