Posted on
Howard Slatkin's Entry hall

Este vorba despre fostul apartament al designerului Howard Slatkin. Este un apartament surprinzător, cu un stil greu de digerat. Cei din industrie spun că este un masterpiece.

Nu oricine poate să locuiască într-o astfel de casă. Trebuie să îți placă opulența, strălucirea, abundența și auriul. Spuneam că este un design greu și obositor în comparație cu ce suntem noi obișnuiți în viața de zi cu zi, însă mai sunt și excepții. Nu zic că stilul contemporan este fantastic, desigur că toate erele au kitsch-urile lor.

Decorațiunile sunt în stilul vechi franțuzesc, cu antichități, wallpapers, plafon ornamental și uși grandioase. Toate aceste antichități te duc înapoi în timp, la palate, regi, ducese, baroni și alte personalități din povești. E ca și cum ai păși într-o altă lume.

Slatkin's Living room

În living sunt foarte multe obiecte colecționate din sec. al XVIII-lea, marmura, tablourile și vaze de diferite mărimi. Colecțiile sunt peste tot în casă. Găsim foarte puține obiecte contemporane, doar câteva lumânări.

Podeaua este din parchet adus chiar de la Palatul Versailles. Abundența este peste tot, în fiecare detaliu și obiect. Designerul chiar și-a pus monograma pe unele dintre obiecte și mobilier.

Slatkin's small bathroom

Chiar și în băi sunt expuse antichități. Pereții sunt din marmură, cu diferite rame cu tablouri și poze în miniatură. În baia personală a designerului domină stilul rusesc, cu lemn de mahon și oglindă foarte mare.

Slatkin's personal bathroom

Eu nu mă pot imagina locuind într-un astfel de apartament, însă este frumos să vezi că există și un altfel de stil de viață chiar și în zilele noastre. Uneori e bine să trăiești într-o poveste și atunci acest loc este magic. Poate fi un loc de refugiu, un loc de evadare.

Slatkin's dressing room

Pentru artiști poate fi orice, important este să se joace cu imaginația. Este frumos să mai vedem și alte lumi. Amazing world, amazing home!