Posted on
Acceptarea limitelor

Revin cu subiectul limitelor pentru că în viață cu toții avem limitele noastre. Uni putem mai mult, alții mai puțin. Ceea ce contează este ce facem acum în viața asta și nu în viața următoare. Acceptarea limitelor este un lucru foarte important și o evoluție personală.

Limitele sunt bune într-o oarecare măsură, dacă ne referim la cele care ne protejează de reale pericole. Într-adevăr în viață există multe riscuri, dar nu putem să ne asigurăm de toate riscurile. Limitele, mai ales cele pe care nu le cunoaștem și nu le acceptăm, pun o mare presiune pe noi. Există și limite care ne trag înapoi și de care ar fi bine să ne eliberăm.

Prin eliberare mă refer la o detașare și o analiză a rolului limitei, dacă pericolul din spate este unul real sau doar unul imaginar. Noi de multe ori ne subestimăm sau chiar ne supraestimăm, până în momentul în care viața ne pune față în față cu o acțiune reală. Atunci apar limitele noastre, de care uneori nici măcar nu știam că există. Să ne imaginăm pentru o clipă o situație în rolul nostru profesional.

Câte limite apar în fiecare zi? De ce nu suntem toți pe aceea funcție înaltă și mult visată de acum câțiva ani? Pentru că vin în întâmpinarea ei limitările noastre cele mai profunde. Ce formă au aceste limitări?

Ele vin sub forma unui resentiment, o teamă sau o emoție negativă. Să renunți la toate acestea nu înseamnă să fugi de ele, doar să te detașezi și să îți accepți limitele, lucru care aduce o eliberare. Atunci când simți aceste emoții, concentrează-te asupra respirației, imaginează-ți cu fiecare expirație, cum îndepărtezi furia, tristețea, sentimentele negative și că, odată cu fiecare inspirație, inhalezi încredere, bucurie, recunoștință. Acesta este cel mai simplu exercițiu de eliberare, la care poți să revii de fiecare dată când reapare o problemă.

Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba, ai curaj să schimbi pe cele pe care le poți schimba și vezi diferența! O să mai revin în această toamnă cu alte exerciții simple și eficiente, so stay tuned!