Posted on
Acceptarea nefericirii

Ca să putem schimba lucrurile, în primul rând trebuie să le acceptăm, după care avem nevoie de curaj și de acțiune. Acceptarea nefericirii este un lucru greu, dar necesar. Dacă nu accepți că ești nefericit, atunci când simți asta, e ca și cum nu accepți o parte din tine și te minți pe tine. Acest lucru duce inevitabil la o viață de eșecuri și frustrări.

Vestea bună este că toate aceste părți din noi, mai puțin plăcute, pot fi schimbate! Această neacceptare vine din faptul că nu am fost educați, încurajați să ne acceptăm pe noi. Acceptarea de sine este un subiect îndepărtat. Neacceptarea începe cu părțile fizice, mentale, emoționale, comportamentale, pe care le considerăm cumva negative sau greșite.

Neacceptând aceste părți, preferăm de obicei să le ascundem sau să le negăm. De aici se trece la neaceptarea de sine ca întreg. Însă toate acestea sunt doar niște opinii în mintea noastră. Este foarte important din ce perspecivă privim lucrurile.

Acceptarea, pe de altă parte, înseamnă să vedem realitatea așa cum e ea, fără să punem etichete, fără să judecăm, mai ales aspectele noastre, ca fiind pozitie sau negative. Așa e și cu acceptarea nefericirii, o etichetăm ca fiind ceva negativ. Este destul de dificil să te observi pe tine însuți, fără să te judeci. Minții tale îi este dificil să facă asta, pentru că nu a fost antrenată în direcția asta.

Într-adevăr, observarea fără judecată poate fi un lucru copleșitor pentru majoritatea oamenilor. În nefericire există putere. Omului îi este teamă să se uite dincolo, pentru că descoperă o putere mai mare decât își imaginează. Atunci când simți nefericire, doar lasă să simți asta și pune-ți următoarele întrebări: Cine sunt eu cu adevărat?

După ce primești câteva răspunsuri, întreabă-te: Utilizez în modul cel mai potrivit resursele de care dispun? Iar energia ta o să se îndrepte într-o altă direcție. O să vezi că nefericirea nu este așa de rea precum pare și că există o cale de ieșire.

Primul pas este mai greu și anume recunoașterea și acceptarea nefericirii. De aici apar noile căi care duc spre diferite soluții.