Posted on
peisaj Canada
Canada

Cum arată viitorul tău? Îți poți imagina acest lucru, în condițiile în care trăim azi? Pentru că vedem din ce în ce mai multe incendii, inundații sau dezastre ecologice în toată lumea.

Vremea s-a schimbat peste tot. Am asistat vara asta la schimbări bruște de temperatură, de la zi la noapte, cu chiar și 10 C. Mai mult decât atât, pe autostradă în Austria, m-a prins o furtună groaznică.

Ploaie torențială, cu bucăți de gheață apropiate de mărimea unui ou. Aceste lucruri nu sunt normale. Și totuși, mai există sceptici care nu cred în încălzirea globală, chiar dacă schimbările climatice sunt evidente.

La fel cum sunt și cei care nu cred în existența Covid-ului. Oare ce ar trebui să vi se întâmple să vă schimbați această opinie? Ceva lucru extrem.

Conștientizarea lucrurilor începe chiar cu propria persoană, cu acțiunile tale, cu comportamentul tău, chiar cu mâncarea din farfuria ta. Degeaba cauți motive și spui că trăind în România nu poți schimba nimic. Ba poți!

Asta este o scuză de doi bani! Exact la fel poate să spună și cel care trăiește în Germania, însă el nu o face pentru că are o eduacție, în urma căreia a conștientizat în ce situație este lumea, cu tot cu persoana lui. Degeaba țipi și te agiți când îți ia casa foc sau ți-o ia apa, pentru că este prea târziu.

Suntem în plin colaps ecologic. Acesta este adevărul, dovedit de statistici clare. Și nu pot să cred că încă mai există cei care nu cred în fenomenul de încălzire globală și aruncă gunoaie din mașină.

Dacă mai continuați așa azi, nu va mai exista mâine. Într-adevăr că schimbările trebuie să vină la o scară mai mare, dar totul începe de la individ. De la conștientizarea individului asupra vieții lui.

Trebuie ca fiecare dintre noi să protejăm natura, să aruncăm cât mai puțin și obligatoriu selectiv. Eu chiar îmi pun speranța în deschidere și acțiune, oricât de minusculă. Într-adevăr există oameni excepționali care se implică, dar nu este suficient să se implice doar unii.

Avem atât de mult acces la informație ca niciodată, este păcat să nu o utilizăm. Câte cărți ai citit în ultimele trei luni? Câte conștientizări ai avut în legătură cu viața ta?

Ca să schimbăm ceva, trebuie să ne dezvoltăm, să acționăm constant. Schimbarea începe cu propria persoană. O schimbare de atitudine este necesară în această țară.

O atitudine de optimism, deschidere, curiozitate, bunăvoință. Atunci când atitudinea ta se schimbă în interiorul tău, acesta se reflectă și în exterior. Dacă oferi un zâmbet sincer, cu siguranță vei primi înapoi un lucru pozitiv.

cărți și educație

Eu aleg să mă dezvolt, să mă educ și să am grijă de tot ce este în jurul meu. Știu că într-o zi, lucrurile o să își revină, dar asta doar cu ajutorul nostru, al fiecăruia. Cheers!

A fi conștient înseamnă întotdeauna a fi conștient de ceva. Putem fi conștienți de respirație, de pașii noștri, de gândurile noastre și de acțiunile noastre. Conștientizarea necesită îndreptarea întregii noastre atenții către ceea ce facem.

Thich Nhat Hanh