Posted on
călătoria cu sufletul

Viața din fiecare țară este diferită. Fiecare cultură are obiceiurile, oamenii, locurile, emoțiile și chiar suferințele ei. Atunci când călătorim, noi vedem toate aceste lucruri prin filtrul nostru. Însă călătoria cu sufletul ne deschide alte cadre și înțelegem altfel lucrurile.

Vedem altfel locurile și oamenii, percepem altfel obiceiurile și procesăm altfel emoțiile și stările locurilor. Acum vreo 15 ani am pășit prima oară la Londra. Diversitatea m-a făcut să-mi deschid mintea aproape cu forța. Am văzut bogăție, frumusețe, dar și suferință și neputință.

De obicei când văd aceste lucuri în jurul meu, mă copleșesc niște stări ca furia, tristețea, nici nu pot să văd de fapt, mai departe de primul cadru. Atunci m-am forțat să văd că diversitatea este despre acceptarea tuturor situațiilor și stărilor întâlnite în calea noastră. Pentru că de multe ori, nu este totul așa de frumos ca în imaginația noastră. Iar atunci când vedem cu sufletul, înțelegm lucrurile diferit.

Mai târziu am ajuns și în America de Nord. Acolo iar m-a întâmpinat o stare de tristețe la un moment dat, însă am acceptat mult mai ușor ceea ce era în fața mea. Mi s-a părut o lume ciudată inițial. Însă odată cu mai multe vizite, am înțeles că locurile sunt diferite și indiferent de mărimea țărilor, bogăția oamenilor, peste tot o să întâlnesc suferințe.

Asta o să văd doar când călătoresc cu sufletul și mă uit dicolo de imaginile din fața mea. Eu m-am născut în România. Însă am călătorit în străinătate încă de la o vârstă fragedă, singură. La început nu vedeam multiplele fațete ale unei călătorii.

Totuși, am preluat mult din fiecare loc, ceea ce m-a dezvoltat enorm. Călătoriile te îmbogățesc oricum ar fi. Un om nu se întoarce niciodată același. Însă atunci când faci călătoria cu sufletul este cu totul și cu totul altceva.

Este o dezvoltare continuă a sufletului. So keep traveling!