Posted on
Source: Pinterest

Disclosure: This article may contain affiliate links. When you click these links, I may get a small commission. It won’t cost you anything, but it helps me to run this site. I only promote products and services that I think are great.

Unele cărți merită citite, nu doar pentru că sunt în trend, ci pentru că ele chiar au ceva de spus, chiar te îmbogățesc. Cartea anului 2019, din punctul meu de vedere, este Povestea mea scrisă de Michelle Obama. Am rămas surprinsă să văd că o fostă Primă Doamnă scrie o carte, cu atât mai mult o autobiografie. Am așteptat cu nerăbdare apariția cărții în România, deoarece această doamnă exotică mi-a trezit o curiozitate destul de mare în ceea ce privește o First Lady. Văd în ea o femeie inteligentă, sinceră, cu simțul umorului și cu un talent uriaș de a capta atenția asupra ei a întregului glob. La fel a făcut și cu lansarea acestei cărți. Chiar și cei care nu au fost fanii ei înrăiți, adică eu 😉 , și-au dorit să citească mai mult despre ea, doar-doar vor descoperi ceva, altceva din spatele acestei imagini bine definite de First Lady.

Citind cartea, am descoperit o altă lume și o altă femeie, decât cea de la televizor. Această femeie și-a etalat fără rușine copilăria, adolescența cu toate nebuniile și capriciile, dar și viața de adult cu toate dedesubturile ei. Și-a deschis sufletul, cu frici, bucurii, s-a arătat vulnerabilă, ceea ce este de admirat la un asemenea statut social. Și la ea, ca și la oricine altcineva, drumul spre succes a fost greu, anevoios, bătut cu pietre mari și grele. Nimic nu se obține ușor, chiar dacă trăiești în America, mai ales cu o culoare a pielii ca a ei. Chiar și în secolul XXI această culoare face diferența. Însă ambiția, bunătatea, perseverența te vor duce exact acolo unde îți dorești. Asta ne-o și demonstrează chiar ea. Pe lângă personalitatea ei, descoperim și alte lucruri interesante și de necrezut chiar din spatele politicii americane. Viața la Casa Albă în spatele zidurilor mari și reci, poate fi bună dar și tricky de multe ori.

Recomand cu drag această poveste, care merită citită. Dacă ați ratat cartea anul trecut, puteți să o găsiți în librării și anul acesta. Este editată de Top Litera.

Enjoy!