Posted on
Castelul Bethlen-Haller

În luna februarie am vizitat castelul Bethlen-Haller, deținut de cei de la Jidvei. Am descoperit o lume uimitoare și plină de povești. Iar cui nu îi plac poveștile? Mai ales cele vechi, învăluite în mister…

Am plecat într-o sâmbătă spre castel. Acolo un ghid ne aștepta pentru turul castelului. Istoria castelului este una cel puțin interesantă. Numele vine de la primul și ultimul proprietar nobil și acesta a fost construit între anii 1560-1624.

vizita la castelul Bethlen-Haller

Nu o să povestesc aici toată istoria castelului pentru că aș dezvălui misterul iar povestea uimitoare merită auzită chiar la fața locului. Castelul este amenajat în stil renascentist și oferă chiar și cazare turiștilor. Atât în interiorul castelului, cât și în clădirea de alături. Am vizitat fiecare încăpere în parte, iar interiorul, la fel ca și exteriorul, este magnifc.

Interiorul castelului Bethlen-Haller

A fost construit cu scopul de a fi un castel de vânătoare, de vacanță al familiei Bethlen. Ne-am plimbat prin camerele pline de istorie, decorate cu obiecte vechi și am simțit aroma vremurilor trecute. Am coborât apoi în beciul castelului, unde s-a dezvăluit o altă lume, cea a vinului. După cum am mai spus, castelul este deținut de compania Jidevi, iar beciul este amenajat special pentru degustări și diferite evenimente.

Beciul castelului Bethlen-Haller

Desigur că bomboana de pe tort a fost degustarea de vinuri Jidvei. Dacă ajungi într-un astfel de loc, este de la sine înțeles că trebuie să faci o degustare de vinuri. Experiența a fost minunată. Vinurile Jidvei și-au găsit locașul de poveste pefect, pentru că atât compania Jidvei, cât și castelul Bethlen-Haller sunt extraordinare valori istorice și culturale.

Degustare vinuri Jidvei

Dacă vrei să mergi înapoi în timp și să găsești o lume uimitoare, vizitează acest loc și bucură-te de toate experiențele pe care ți le oferă.