Posted on
Ce este esențial pentru un cuplu fericit?

Acesta este un subiect destul de amplu și complicat ai zice. Ce este esențial pentru un cuplu fericit în lumea și dragostea asta modernă? Cu toții știm de comunicare, acceptare, iubire și totuși apar multe certuri și chiar despărțiri. De ce?

Pentru că lucrurile importante sunt omise. Am să aduc două elemente esențiale unui cuplu fericit, despre care nimeni nu vorbește. Primul element esențial este comunicarea despre sex. Nu sexul în sine, ci comunicarea despre sex.

Este foarte important mai ales în relațiile trecute de primii ani, pentru că după primele etape ale relației cuplul are senzația că a trecut prin toate. Iar când le știi pe toate…de fapt plăcerea apare din diversitate. Când partenerii petrec prea mult timp împreună, ei riscă să nu se mai observe, să nu mai dea atenție celuilalt. Aici este binevenită o distanță.

Eu cred că sexualitatea are o importanță foarte mare. Nu știu câți cred asta, însă media și educația îndeamnă pe toți să afișeze o viață sexuală perfectă și un cuplu fericit. Întreabă-te: merită să acorzi importanță sexualității în relație cu starea de bine a cuplului? Te las pe tine să răspunzi la întrebare.

Al doilea element esențial al unui cuplu fericit este proiectul comun al viitorului sau visele comune. Atunci când dorințele fiecăruia se contopesc într-o viziune comună, viitorul devine clar. În unele cupluri aceste vise sunt problematice. Și apare întrebarea de sabotaj: Mâine cumpărăm un teren, dar peste 10 ani vom mai fi împreună să achităm ratele?

Când există proiecte de cuplu pe lângă cele individuale, atunci se poate vorbi despre un viitor comun concret. Când apar întrebări precum: “Cum să mai merg în trei vacanțe pe an dacă o să am copii?”, viitorul apare în ceață. Planurile individuale sunt bune, însă ele trebuie să se contopească cu cele ale cuplului. Oricum nu toate planurile unui cuplu sunt duse la bun sfârșit, de aceea tot timpul ai loc de proiectele individuale.

Relaxează-te și deschide-te către comunicarea cu partenerul. Planurile nu sunt bătute în cuie, ele se pot schimba, dar pentru un cuplu fericit este esențial ca ele să fie comune. Partenerii se schimbă unul în favoarea celuilalt, asta dacă există flexibilitate de ambele părți. Așa că, spor la treabă la construcția casei!