Posted on
Ce spun culorile despre tine?

Se spune că oamenii, și mai ales femeile, se îmbracă în funcție de stare. Această stare exprimă ceea ce este în interiorul fiecăruia prin culori, stiluri sau forme. Ce spun culorile de spre tine, te-ai întrebat vreodată?

Culorile într-adevăr au o semnificație psihologică, în general, dar asta nu înseamnă că se aplică la absolut fiecare persoană, care poartă o anumită culoare. De exemplu, albastrul închis este un manifest de autoritate, putere. Probabil de la prea multe costume business purtate de bărbați în anii trecuți.

Însă, nu toți cei care se îmbracă în albastru închis sunt o autoritate sau au o atitudine autoritară. Cunosc o doamnă foarte drăguță și umilă aș spune, care se îmbracă aproape tot timpul în albastru închis, dar nu are o atitudine autoritară sau puternică și nici nu transmite asta. Poate dacă ar fi să ne uităm la mașina pe care o conduce, care este de culoarea…ați ghicit, albastru închis, ne-ar duce cu gândul la o oarecare putere.

Un alt exemplu ar fi violetul, care este asociat cu spiritualitatea și introversia, câteodată și cu depresia. La fel, nu îmbrăcăm violet atunci când ne simțim rău sau avem o stare proastă. În opnia mea, violetul este o culoare care îmi conferă liniște și gingășie.

Albul este o nonculoare și simbolizează puritatea, inocența, curățenia. Dar eu o mai asociez și cu vara, căldura sau fericirea. Negrul pentru mine este eleganță și stil.

În exces sau prost plasat, exact ca și insecuritatea profundă supracompensată, poate fi perceput ca agresiv, dominant, intimidant sau…trist. În zilele mai puțin productive, fericite sau senine, într-adevăr nu avem chef să ne îmbrăcăm foarte colorat, studiat, dar nu este cazul să te apuce panica. Poți să îți antrenezi mintea și obiceiurile vestimentare, în așa fel încât în acele zile culorile purtate să te înveselească.

Culorile tale

De cele mai multe ori, ceea ce ai plănuit cu o seară înainte nu se mai potrivește cu “fața la pernă” de a doua zi! Tocmai de asta alege culori mai vii sau poate o rochie. Te poate ajuta să treci mai ușor peste o zi care se anunță din start dificilă.

Modul în care te îmbraci sau te accesorizezi îi afectează pe cei din jur, în funcție de educația și opiniile lor. Îți dau aici doar exemplul clasic cu blugii rupți, aș putea scrie sute de comentarii mai mult sau mai puțin răutăcioase. Asumă-ți stilul personal!

Da, de multe ori poți să greșești. Iar asta se întâmplă pentru că știi sau ai senzația că unele lucruri te avantajează și atunci…ai un argument pentru a cumpăra același lucru, în toate culorile! Să se potrivească și la bucurie și la depresie.

Mai variază din când în cănd și include treptat piese noi în garderobă, dar și stilul care te-a consacrat! Alege acele ținute care corespund activităților tale de peste zi! Nu confundăm business-ul cu party-ul, deși se întâmplă destul de des.

Culorile ne echilibrează stările și emoțiile, mai ales atunci când te uiți la tine în oglindă și îți place ceea ce vezi. Ca să facem culorile să vibreze pentru echilibrarea noastră trebuie să facem de la început alegerile cromatice potrivite. Iar acum că a venit vara să dăm drumul la culori și la rochii.

Am pentru tine un cadou pe pagina mea de Instagram, o rochie de vară care poate fi a ta. Intră aici și înscrie-te în concurs! Îți garantez că, să poți culori, este cel mai bun lucru pe care îl poți face vara asta și o sa fii very on-trend!