Posted on
Conexiunea în relația de cuplu

În relația de cuplu lucrurile nu stau întotdeauna excelent și nu sunt mereu roz. Conexiunea în relația de cuplu se poate pierde destul de ușor. Asta pentru că fiecare relație are momente mai bune sau mai puțin bune. Când se pierde conexiunea, lipsesc anumite elemente din acea relație.

Nevoile individuale, dar și nevoile cuplului nu sunt satisfăcute și sunt ignorate chiar. Pentru a reface conexiunea, fiecare partener are resursele lui. Aceste resurse trebuie accesate și poate chiar amplificate. Conexiunea se restabilește cel mai ușor prin contact fizic, prin corp și aici nu mă refer la contactul sexual.

Există anumite posturi corporale care pot fi exersate, care refac foarte ușor și rapid o conexiune. Este ca și atunci când un copil are nevoie de atingerea părinților pentru a simți conexiunea cu ei. Aceste atingeri și contacte fizice aduc o stare de stabilitate deplină, de siguranță totală, de stăpânire perfectă a resurselor, o vitalitate desăvârșită și continuă. Atunci când partenerii petrec timpul împreună, pentru a restabili o conexiune autentică, pot fi introduse câteva elemente de contact fizic și chiar și o ușoară meditație practicată împreună.

O să dau aici un exemplu de reconectare, din multele variante posibile. Așadar, atunci când ești alături de partenerul tău, poți să încerci următoarele lucruri foarte simple. Stând pe canapea (fără televizor sau telefon) închideți ochii, vă relaxați în momentul prezent. Când închizi ochii, îți deschizi inima către celălalt.

Intenția este de a ne uni cu partenerul. După, vă întoarceți și vă așezați spate în spate, uniți la baza coloanei, în postura lotus. Fiecare va aduce mâinile în spate, spre a le așeza pe genunchii celuilalt. Rămâneți cu ochii închiși și spatele drept, uniți în această poziție corporală, urmărind să vă relaxați cât mai profund.

Stați în această postură minim trei minute. O să vedeți că în acest timp se va simți sentimentul de încredere și de unitate. Dacă nu ați putut menține postura trei minute dintr-o singură execuție, puteți reveni în această postură de mai multe ori. Ideea este să se respecte cele trei minute pentru a simți efectele.

După această practică veți simți în interior o altă atitudine față de partener și o altă atitudine față de propria ființă. Atunci când pierdem conexiunea în relația de cuplu, o pierdem și pe cea cu propria persoană. Fiind total deconectați apare un sentiment de gol, iar acest gol poate fi refăcut foarte ușor. Este nevoie doar de voință și disponibilitatea ambilor parteneri pentru o scurtă meditație de doar trei minute.

Aceste trei minute vor avea un efect revitalizant pentru relația ta de cuplu! Keep practicing!