Posted on
Contribuția ta în lume

Dacă nu faci nimic cu viața ta, nici nu mai contează cât de lungă este! Ce este mai important pentru tine în viață, să dai sau să primești? Dacă te uiți la toți cei care au avut succes, toți au filozofia de a da cât mai mult din ei.

Cu cât dai mai mult, cu atât vei avea mai mult. Exact ca un râu care curge tot timpul, indiferent de cât este de gol sau plin. Contribuția ta în lume contează, chiar dacă la început nu dai foarte multe.

Important este să dai tot timpul tot ce poți. Astfel, o să primești înapoi când nici nu te aștepți. Fii recunoscător pentru tot ce ai și pentru tot ce primești.

Oamenii din jurul tău sunt foarte importanți. Învață să îi prețuiești și să le acorzi prioritate. Tot ce dorești să faci în viață, vei face cu ajutorul oamenilor, nicidecum singur sau cu bani.

Oamenii fac lucrurile să se miște, nu banii. Dă atenție lor și nu lucrurilor materiale. Alături de ei te dezvolți, alături de ei poți face progrese.

Dacă tu te dezvolți, îi poți ajuta și pe ceilalți să se dezvolte. Nu aștepta nimic în schimb pentru că întotdeauna vei obține o recoltă. La final îți spun un “secret”, contribuția ta în lume îți va aduce, printre altele, bucurie.

Da, bucuria este o nebunie. Și numai nebunii și-o permit. Omul întreg la minte, omul obișnuit e foarte deștept, foarte viclean, foarte calculat – el nu își poate permite bucuria, pentru că nu o poate controla.

Osho, Bucuria. Fericirea care vine din interior