Posted on
Cooking is fun

Trebuie să recunosc că la capitolul gătit nu sunt cea mai pricepută. Imi place să mănânc tot felul de specialități și combinații de arome, însă de foarte puțin timp cochetez cu gătitul. Și spre surprinderea mea, am descoperit că gătitul nu este foarte greu, pot spune cooking is fun.

Dacă ar fi să aleg, bucătăria italiană mă ademenește cel mai mult. Eu sunt o mare fană paste și am poftă de paste tot timpul. As putea să mănânc paste în fiecare zi, cu toate combinațiile de arome și în toate formele, daaar nu este cel mai sănătos obicei, așa că nu fac asta.

Însă din când în când, mă răsfăț cu o porție de paste, rețetă proprie. De curând am primit și un ajutor în bucătărie. Nu este vorba despre vreun bucătar italian celebru, ci despre gama de tigăi Ingenio de la Tefal.

Acum am descoperit și tigaia perfectă pentru paste sau orice fel de mâncare ai avea pofta. Am primit doua tigăi Tefal Ingenio de mărimi diferite, cu indicator Thermo Signal. Asta cred ca au toate tigăile de la Tefal, adică este acea bulină din mijloc care se înroșește când tigaia este încinsă suficient.

Aud o voce din spate: “Dacă ar avea și femeile o astfel de bunlină.” Whatever, ce îmi place mult este că gătești fără ulei, way more healthy. Orice mâncare iese gustoasă, chiar și fără ulei.

Un lucru nou este mânerul detașabil. Adică ai un singur mâner la toate tigăile, asta înseamnă că sunt mult mai ușor de depozitat. Două click-uri și mânerul este up or down.

tigaia Tefal

Iar dacă tot poți să scoți mânerul, Tefal s-a gândit să facă gătitul și mai practic. Toate tigăile se pot folosi și în cuptor. Asta înseamnă Penne al Forno… mai repede și mai ușor.

La sfârșit pentru mine este important să se curețe și repede, pentru că nu am mașină de spălat vase și nici nu vreau. Îți vine să crezi? Așa că da, se curăță super ușor.

Am mai gătit și Risotto cu hribi și cu leurdă, omletă în stilul meu cu ceapă verde, ochiuri, paste, paste, spaghetti, tagliatelle si iar paste. Și cireașa de pe tort (tort nu am făcut) au fost melcii. Toate preparatele au ieșit minunat.

Tefal cu meci

Ai nevoie de ingrediente bune și de creativitate. Încearcă tigăile de la Tefal Ingenio și astept să imi spui cum ti s-au părut. Pentru rețetele mele, aruncă un ochi pe pagina mea de Instagram @isabelacete

Poftă bunăăă!

Tefal cu tagliatelle