Posted on
Corpul și puterea imaginației

Se știe de mult timp că există a legătură puternică între minte și corp. Tot ceea ce gândim ne influențează corpul și starea de sănătate. Pentru minte o imagine reală este la fel cu una imaginată, lucru care influențează corpul fizic. Așadar, corpul și puterea imaginației merg mână în mână.

Gândurile și imaginile din mintea noastră ne influențează funcțiile fiecărui organ din corp. Prin urmare, sănătatea noastră depinde foarte mult de imaginația noastră. Cu o gândire pozitivă și o imaginație frumoasă și benefică noi putem progresa. Tot ceea ce ne imaginăm se transpune în realitate.

De aici au apărut și exercițiile de imaginație sau științific imageria kinestetică. Acesta se referă la acel moment când vizualizăm cum se simte un anumit lucru, ceva din viitor sau ceva ce ne dorim. Chiar dacă nu simțim în realitate, doar imaginându-ne, stările devin reale în mintea noastră. De exemplu, imaginează-ți că muști dintr-o felie de lămâie.

Așa-i că simți deja gustul de lămâie și deja ți se strânge gura? Exact asta se poate exersa în cazul bolilor, imaginează-ți că ești complet sănătos iar corpul va răspunde. Se mai numește efectul Placebo, de care cu siguranță ai auzit. Puterea imaginației se folosește și în lumea sporturilor, unde sportivii sunt îndrumați să își imagineze o mișcare exact așa cum ar fi realizată în realitate, deci să își imagineze cum s-a simțit ea în corpurile lor.

Ghici ce? În realitate mișcarea iese exact așa cum și-o imaginează. Acest exercițiu de imaginație se poate face pur și simplu sau în cadrul unei meditații. Ambele varinate necesită ochi închiși și concentrare.

Este dovedit faptul că meditația prezintă beneficii multiple producând o îmbunătățire a sănătății psihice, a concentrării și a stimei de sine. Toate acestea ajută corpul să se relaxeze și să se regenereze. Noi trăim mult în mintea noastră, măcar să facem să fie un loc cald și frumos. Atunci și corpul nostru va fi un templu sănătos și puternic.

Ideal ar fi să îți imaginezi tot ce este mai bun pentru tine. Tu ce îți imaginezi de obicei?