Posted on
cum inaintezi în viață

Multă lume se confruntă cu blocajele. Cu toții visăm la succes, care de multe ori este greu de atins. Cu toate acestea tindem spre el, fiecare spre succesul lui propriu. Astfel, se ridică întrebarea, cum înaintezi în viață?

Este clar că succesul se obține prin multă muncă și implicare, indiferent de domeniu. Nu vine peste noapte, de aceea ai nevoie să fii puternic și stabil și să mergi către evoluție, să alegi evoluția. Pas cu pas, să mergi către obiectivul tău, să înaintezi în viață. Cum faci asta?

În primul rând, ai nevoie de claritate, după care de voință și acțiune, combinată cu muncă, învățare, perfecționare sau specializare constantă și în plus, susținere de la început. Dacă nu ai susținere, va trebui să ai o stare emoțională foarte puternică și stabilă, ceea ce se obține mai tărziu, nicidecum la început de drum. Cu timpul vei căpăta experiență, care te va duce pe diferite drumuri în viitor. În plus, experiența îți va aduce confort, unele lucruri nu o să mai fie/pară atât de grele sau imposibile de făcut.

Deja ai un atu în viață. Dar să reluăm. Cel mai important lucru, nu poți să construiești nimic în viață dacă nu îți dorești cu adevărat. Consider că este important să nu te abați de la principiile tale, să-ți urmezi drumul în viață și să te străduiești să fii cel mai bun în ceea ce faci.

Doar așa o să înaintezi. Dacă te abați de la ce este al tău, o să apară tot felul de distrageri. Și să nu renunți, ori de câte ori ți se pare că ai eșuat. Pentru că este exact așa cum am zis, ți se pare!

De fapt, o să fii doar influențat din diferite părți. Iar aceste influențe vin cu provocări, după care e bine să te mulezi. Tu poate o să le vezi ca eșec, dar dacă ai flexibilitate ele sunt doar situații. Flexibilitatea ta o să îți aducă respectul celor din jur.

Dacă te ambiționezi și o să studiezi, o să te perfecționezi, o să te implici 100% în rezolvarea situațiilor provocatoare, o să devii un profesionist desăvârșit în domeniul tău. Experiența pe care o dobândești îți va arăta și te va învăța multe. Munca o să devină plăcută, iar provocările o să fie utile. Aici combini utilul cu plăcutul în evoluția ta.

Ca și oriunde, ai nevoie să menții un echilibru. Prea multă muncă nu se împacă cu o viață personală satisfăcătoare. Ai nevoie de experiențe în ambele arii. Contează foarte mult oamenii pe care îi ai alături în această călătorie.

Ideea este să îți construiești mai întâi o schiță a vieții tale. Cu o schiță în față, la fiecare blocaj știi în ce direcție să o iei. Definește-ți și adu-ți în față valorile. După aceste valori te vei ghida în orice domeniu.

Dacă ai schița, totul se va contura mult mai ușor. Iar tu o să îți modelezi drumul în timp ce înaintezi în viață. Succes! Let me know cum înaintezi.