Posted on
Cum învățăm mai bine?

Această întrebare a fost pusă de nenumărate ori de-a lungul timpului și mai ales oamnenilor de succes. Ei zic proporția de 70-20-10. Nu este o rețetă universală, dar ne poate ajuta. Procesul de învățare este diferit la fiecare persoană.

70% învățăm din experiențe concrete, pentru că așa suntem în subiect, în acțiune, față în față cu subiectul de învățat, care are un impact asupra noastră. Se spune că acest 70%, adică experiența este cea mai importantă parte în procesul de învățare în orice. 20% învățăm de la ceilalți iar 10% este învățarea formală, adică predarea în clasă. Și când te gândești că noi am învățat formal toată viața.

În era digitalizării, învățarea formală își pierde din putere, iar procesul învățării are o altă imagine. Așadar, în zilele noastre, cum învățăm mai bine? Și cum învățăm cel mai eficient? Un training este cel mai eficient, deoarece te ajută să accelerezi partea de teorie, dar să o și pui în parctică în același timp, prin exerciții concrete.

Indiferent că este un seminar, curs, atelier, workshop, participarea îți va aduce informații, experiență și claritate. O altă metodă de învățare este cu ajutorul unui coach sau mentor. Aici poți vedea din exterior experiența ta reală, iar cu ajutorul întrebărilor poți merge pe drumul dorit. Simplu, nu?

Cu aceste două metode poți învăța cel mai bine și eficient despre orice îți dorești. Mai mult, vei descoperi lucruri despre propria persoană, propriile gânduri și emoții. Așadar, de fiecare dată când ai ocazia înscrie-te la un curs sau seminar și îmbogățește-ți cunoștințele rapid și ușor. Ne vedem joi, 24 martie, la seminarul despre Depresie și Anxietate, live pe Facebook, pe pagina mea.

Seminar Onlin Depresia și Anxietatea