Posted on

Nu mă refer la olimpiade, arte marțiale și multe medalii. Mă refer la orice fel de mișcare făcută cu intenție, pentru că fiecare mișcare are un sens și un scop bine definit. Mișcarea aduce corpului beneficii nenumărate, de la sănătate pură la multă energie, așadar, cum să te miști cu sens?

Cum faci să ai energie bună? Intenția face ca energia ta să acționeze. În epoca noastră, a sedentarismului și gadgeturilor, obișnuim să nu ne mai ascultăm corpul și nu mai știm care sunt nevoile lui.

Într-un corp solicitat, chiar obosit, mintea se liniștește. Pentru că atenția coboară din minte în corp. Simți durerea din mușchi, oboseala sau transpirația care te inundă.

Când umplem corpul cu intenție, îi readucem aminte pentru ce este construit și îl reconectăm cu mintea, refacem uniunea psiho-fizică necesară pentru a funcționa optim. Specialiștii au început să o spună din ce în ce mai deschis: multe dintre tulburările psihice frecvente astăzi ar dispărea rapid dacă oamenii s-ar mișca mai mult. Fiecare își este sieși dator să descopere acest lucru.

Corpul nostru a fost construit pentru a se mișca. Noi trebuie să ne stabilim o intenție a mișcării. Pune-ți aceste întrebări.

Ce intenționezi să faci cu corpul tău? Cum intenționezi să faci acel lucru? Cum intenționezi să îți modelezi, transformi corpul?

Toate aceste răspunsuri duc către sensul mișcării. Iar mișcarea echilibrează corpul și mintea. Separarea corpului de minte aduce agitație, neliniște, deseori anxietate.

Setează-ți o intenție pozitivă de fiecare dată când faci mișcare și o să vezi că toate aceste stări de mai sus te vor părăsi. O să simți asta pe propria piele. Iar dacă nu reușești să stabilești singur un program de mișcare, te invit alături de noi la Tabăra Functional & Mindfulness din 23-25 Iunie.

Mai multe detalii despre acest eveniment găsești AICI. Mergi și vezi despre ce este vorba, cu siguranță o să îți placă ce am pregătit.

Tabara Functional & Mindfulness