Posted on
Curiozitatea deschide uși

Unii oameni văd lucrurile așa cum sunt și se întreabă de ce. Alții visează la lucruri care nici nu au existat vreodată și se întreabă de ce nu.

George Bernard Shaw

În viață curiozitatea deschide multe uși. Dacă ești curios să vezi ce se află în spatele lor. De unde vine această curiozitate?

Unii ne naștem cu ea puternic impregnată în noi, alții mai puțin. În cazul din urmă, curiozitatea se cultivă. Cel puțin eu așa cred, că totul se poate dezvolta.

Atitudinea copiilor este una de curiozitate, de asta ei spun și fac totul foarte ușor. Și adulții pot să fie curioși, astfel putem învăța tot timpul. Dacă nu ne dăm experți în nimic, tot timpul ne putem dezvolta.

Întrebarea “De ce?” este un deschizător de drumuri noi. Pe aceste drumuri noi o să găsești alte persoane curioase, care îți arată și punctul lor de vedere. Astfel poți învăța ceva nou în fiecare zi.

Lumea nu va mai fi plictisitoare. Vei găsi mereu răspunsuri diferite la întrebările tale. Doar întreabă-te “De ce?”.

Astfel îți trezești și creativitatea în gândire, pentru că mintea ta îți va da răspunsuri. Experimentează lucruri diferite și doar bucură-te de viață! Evident, ieșind din zona de confort.