Posted on
De ce să faci mai multe tipuri de sport?

Suntem diferiți prin ceea ce ne place, ceea ce cumpărăm, încercăm, gândim. De acceea, ni se potrivesc lucruri diferite, mâncăruri diferite și chiar și sporturi diferite. Azi vreau să vorbim despre sport și mai exact, de ce să faci mai multe tipuri de sport?

Cu siguranță, fiecare dintre noi are tipul său preferat de mișcare. Cum ar putea să ne placă tuturor să alergăm? Sau să mergem la fitness, la clase, la handball sau la fotbal toți.

De ce nu căutăm deci să ne găsim fiecare forma noastră de mișcare, care să ne placă, să ni se potrivească, să ne facă să ne ridicăm voioși de pe canapea? De lene, nepăsare și neglijentă față de propria persoană. Și încă ceva, lipsa informațiilor, lucru care intră tot la nepăsare.

Fiecare tip de sport vine cu diferite beneficii pentru corp, minte, suflet, sănătate. Unele sporturi ajută la slăbit, la tonifiat, la masă musculară, la relaxare, la eliberarea stresului, la starea de bine, la sănătate în general. Doar trebuie să îți dai seama de ce ai nevoie și să faci acel sport care te ajută.

Mai multe tipuri de sport
Processed with VSCO with bbma preset

Și dacă nu te-am convins cu asta, îți mai zic că beneficiile acestor multe sporturi diverse, dar și ale mișcării în general, se extind în viața de zi cu zi și poate nici nu ne dăm seama de asta. Poți să cunoști oameni noi, poți să te cunoști mai bine pe tine și să dobândești abilități noi, care te pot ajuta în viitor. Și nu zic să încerci dans ca să te urci pe scenă și să devii mai melodic, ci pentru a învăța mai multe despre corpul tău sau pentru a căpăta mai mult curaj.

Sporturile noi ne aduc noi experiențe. Nu zic să ne apucăm cu toții să testăm fiecare activitate sportivă câte puțin, însă putem să testăm câteva până găsim acel sport care ne place și ne ajută. Și mai zic să ne întoarcem la ideea că fiecare activitate sportivă e diferită, așa cum suntem fiecare diferiți.

Doar încearcă, să vezi cum e, sau reîncearcă ceva ce nu ai mai făcut de mult. Și reîncercate, poate în diferite etape ale vieții, poate câteva ședințe, poate din când în când sau alternativ, găsești acel ceva de care ai atunci nevoie.

Momentan eu combin fitness cu cardio, yoga, stretching și din când în când înot. Asta se schimbă periodic, pentru că nevoile mele se schimbă periodic. Însă fac ceea ce simt că îmi face bine și îmi aduce o stare bună.

Cred că mulți dintre noi privim mișcarea ca fiind ceva complicat, dar ni se pare complicat doar pentru că nu o facem să fie potrivită pentru fiecare dintre noi. Testează ce funcționează cel mai bine pentru tine. Eu voi continua să fac sport cât de des pot, chiar în fiecare zi.

Urmărește-mă pe Instagram: @isabelacete