Posted on
Dietă sau intermittent fasting?

În zilele noastre avem atât de multe variante de nutriție, încât nu mai știm ce să alegem. Chiar dacă totul este confortabil și la îndemână, noi nu folosim nutriția în favoarea noastră. Pentru că avem tentații peste tot și răspundem la ele emoțional. Astfel că, persoanele supraponderale se înmulțesc pe zi ce trece.

La conferința din acest weekend am auzit următoarea frază: Hrana ne hrănește, mâncarea ne mănâncă. Alimentele pe care le alegem ne pot vindeca, dar ne pot și distruge. Însă putem reveni la un stil de viață inteligent și care să ne prelungească durata vieții, să ne ofere o calitate a vieții net superioaraă.

Dietele sunt obositoare și adevărul este că nimeni nu se ține de ele. Postul intermitent este o abordare nutrițională care alternează perioadele de alimentație cu perioadele de fasting sau de post. Și acest fasting chiar nu este greu de ținut și unde mai pui că a devenit și popular, dacă faci intermittent fasting ești cool. Împarți ziua în două, șase, opt sau zece ore mănânci, iar restul nu.

Oricum noaptea mai mult dormi (sau așa ar fi indicat). Mai este și varianta de mâncat o dată la două zile, asta pentru cei mai avansați. Aici perioada de post este mai mare, dar nu imposibiliă. Eu am încercat, dar nu mi s-a potrivit.

Zilele nu trebui să fie neapărat consecutive, iar în celelalte zile poți mânca ce dorești. Postul are foarte multe beneficii, pe lângă mersul în rai, organismul se curăță, se detoxifică, se regenerează și slăbești mai repede. Pe lângă toate aceste beneficii, cei care practică postul intermitent sunt mai lucizi și mai concentrați. Intermittent fasting induce o ardere a grăsimilor mai accelerată față de dietă și declanșează un proces celular numit “autofagie”, adică auto-consumare celulară.

Se consumă ce nu mai este necesar și rămâne doar ce este bun. Autocurățare! Întrebarea mea este tu ce alegi, dietă sau intermittent fasting?