Posted on
fashion girl

Am observat un trend, un fenomen în ultimul timp și anume că persoanele interesate de modă, artă și frumos sunt foarte des criticațe.

Fetele care se îmbracă frumos, au simț estetic sau chiar activează în domeniul fashion sunt criticate. Cu următoarele: “nu are altceva în cap, decât haine și prostii” sau “arată bine, dar pun pariu că e proastă”. Mai e și: “doar atâta știe, să se îmbrace și să se machieze toată ziua” sau “se dă mare fashionistă”. Și lista poate continua la nesfârșit.

La fel am auzit și despre băieții fashioniști sau artiști. Ei au mintea goală, sunt cu capul in nori și nu fac altceva toată ziua numai să picteze sau altele. Aceste afirmații mi se par foarte triste.

Mai ales, când ele vin din partea unui “intelectual” care habar nu are cu se mănâncă industria artei sau fashion-ului. Cei care nu înțeleg nici nu apreciează arta, în orice formă ar fi ea. Sunt foarte puțini care fac asta.

street style pic

Oamenii nu înțeleg, că și machiatul, îmbrăcatul, pozatul, pictatul sunt tot muncă. Foarte multă muncă și foarte complicată. Un fotograf nu lucrează doar opt ore, după care lasă aparatul jos. Un pictor nu ia pensula în mână doar de la nouă la cinci. Ei lucrează și ziua și noaptea dacă trebuie, chiar și 15 sau 16 ore pe zi.

Inspirația, frumusețea, pozele nu țin cont de un program. Ca produsul finit să iasă așa cum vedem noi, e nevoie poate de zile întregi de muncă, nervi, dedicare, perseverență, inspirație, talent, răbdare și multe altele. Toate aceste lucruri, “intelectualul” care lucrează doar opt ore nu le cunoște pentru că nu are nevoie de ele.

Chiar și scrisul durează mai mult decât a pun niște cuvinte pe hârtie și atât. Dar aici nu mă refer la mine, să nu mă înțelegi greșit. Mă refer la toate fetele care au un interes pentru ele, pentru a arăta bine, pentru a fi diferite, pentru a face ceva frumos. Și la toți artiștii care muncesc din greu pentru a livra lumii lucruri frumoase, poze, video, tablouri, sculpturi, freze, make-up, decorațiuni, cărți, articole și multe alte forme de artă. Toate acestea pentru a transmite emoții și a face lumea mai frumoasă.

Chiar te provoc să îți imaginezi lumea fără aceste lucruri. Cum ar arăta? Gândește-te la asta acum!

După acest exercițiu de imaginație, oare sunt aceste lucruri așa de inutile? Sunt acești oameni chiar așa de proști?

PS: industria fashion este a doua cea mai bogată din lume.