Posted on
Woman look

Întrebare către voi, sexul feminin: cum este să fi femeie azi, în zilele noastre? Răspundeți fiecare pentru voi.

Am citit foarte multe articole despre feminism, despre mișcarea asta care s-a răspândit în toată lumea. Parcă este este o cauză socială gravă, parcă este o boală. Seamănă cu toate celelalte mișcări anti HIV, anti cancer, pro LGBTQ, aici urmează și pro feminism. O înțeleg, este nevoie de asta, însă nu chiar de cantitatea livrată.

Această mișcare, cu proteste și toată gălăgia, mi se pare exagerată. Nu vreau să zic că am ceva împotriva femeilor. Sunt femeie. Din contră le respect și le apreciez pentru tot ce fac și au reușit să facă de-a lungul istoriei.

Însă această mișcare de feminism mie îmi sună ca un protest, care se petrece în anii 1900 și seamănă cu protestul pentru dreptul la vot.

Femeile de azi au foarte multe drepturi, în unele țări, chiar mai multe decât bărbații. Ele au putere politică, financiară, au tot ce vor….și încă mai fac mișcări feministe. Înțeleg că este nevoie de ele, însă ce nu înțeleg este, până unde vreți să ajungeți cu ele? Dacă aveți o tonă de bani, se poate și asta. 🙂

Înțeleg faptul că mulți bărbați încă nu tratează femeile ca un egal, like a same human being. Am dat și eu de astfel de bărbați, care te subestimează doar pentru că ești femeie. Atât pot ei, pentru că asta este educația lor. Da este deranjant, dar move-on. Nu merită să îți pierzi timpul, dacă nu îți convine găsește altul, care face cum vrei tu. As simple as that!

Ce este așa de greu? Cu atâtea drepturi și avantaje ca femeie, în ziua de azi poți să faci exact ce dorești.

Nu cred că este nevoie de asemenea marșuri și scandaluri exagerate să te faci auzită. Privind în spatele acestei mișcări și privind cu câțiva ani în urmă, eu cred că undeva se simte un ușor iz de răzbunare a femeilor.

Un payback pentru toți acei ani, în care nu au avut aceleași drepturi ca bărbații. Mult timp nu au putut să facă mare gălăgie, raza lor de acțiune a fost extrem de limitată. Acum a venit momentul să facă gălăgie în grup, și nu oricum, ci la nivel global!

Să fie văzute și auzite chiar de către toți bărbații planetei, să vadă toți cine-i cocoșul pe lumea asta. :))

Acum dacă ar putea, ar mai tăia din drepturile bărbaților, că doar ei au avut suficiente drepturi. Și fac asta tot mai des, dacă nu prin lege, prin manipulări casnice profesioniste. Dacă ne uităm mai de aproape, în unele țări foarte dezvoltate cam asta se și face și nu este exclus ca această strategie să continue și să se răspândească.

Un exemplu concret este situația bărbatului după un divorț. Femeia poate păstra numele soțului, iar dacă soțul dorește ca ea să renunțe la numele lui și să-și preia numele de fată, el trebuie să plătească. Cât? Cât cere femeia. Că se depune un efort…dar ce-i aici, ne tot schimbăm numele de familie după cum vrea scula ta?

Deci cum e să fi femeie azi?

E mai bine decât ieri, asta este clar. Și mâine s-ar putea să fie și mai bine.

Asta dacă nu se revoltă și bărbații să facă o mișcare masculină. Însă mă îndoiesc, la câtă manipulare se bagă în ei, încet-încet rămân fără ouă. Și puținii care rămân, nu o să fie suficienți. Trist, dar adevărat!

One Reply to “Femeie azi”

Comments are closed.