Posted on
Filozofia fericirii

Fericirea este un concept foarte vast, la care visează toată lumea. Ea este subiectivă pentru că pentru fiecare persoană în parte filozofia fericirii este diferită. Însă fericirea poate fi de mai multe feluri. De foarte multe feluri, chiar.

Există fericirea de moment, cea de scurtă durată care aduce emoții intense și plăcere. Mai există fericirea în general, adică atunci când ești mulțumit cu viața ta și cu tot ce ți se întâmplă. Și mai există fericirea care vine cu experiențele, când descoperi scopul vieții tale. Și multe alte tipuri de fericire, care mai de care mai diferite.

Toate aceste forme de fericire, sunt prezente mai mult sau mai puțin în viețile tuturor. Ele pot fi accesate și contribuie la bunăstarea generală. Am citit de curând noul clasament al celor mai fericite țări și pe locul întâi se află Finlanda, iar pe locul doi, Danemarca. Oare ce fac acești oameni de sunt așa de fericiți?

Acești oameni se bucură de fericire în fiecare zi, prin diferite forme ale ei. Fericirea poate fi accesată atunci când suntem cu persoanele pe care le iubim. Atunci când avem o conversație cu o persoană dragă, una care ne liniștește și ne îmbogățește. Micile plăceri sau lucruri ne pot aduce fericire.

Îți dau exemplu de lucruri mărunte din viața mea. Atmosfera de acasă, mie îmi aduce o fericire și o liniște extraordinară. Îmi plac mult lumânările și am tot timpul o lumânare aprinsă. Lumina acea micuță mă calmează și îmi dă o stare de liniște.

Sentimentul de a fi prezent în ceea ce faci la momentul respectiv aduce fericire. La mine ar mai fi o conversație cu partenerul, scrisul, cititul sau o scurtă meditație de seară, chiar înainte de culcare. Asta înseamnă de fapt meditația, să fii prezent în ce faci în acel moment. Scrisul pentru mine este cea mai bună meditație.

Scrisul chiar mă ajută să mă focusez în prezent și sunt acolo pe hârtie, în fiecare cuvânt scris. Îmi mai place să mă răsfăț cu câte ceva bun. O cafea, un ceai aromat, ceva dulce, toate acestea îmi aduc un sentiment de fericire și bucurie. Cel mai important este să faci exact ce vrei, ce îți place și să fii tu însuți.

Să îți oferi câte o delicatesă și câte un moment de liniște și bucurie atât ție, cât și celorlalți. Filozofia fericirii este una foarte simplă, ea există în noi și poate fi accesată în orice moment. Ia-ți timp pentru tine și fă lucrurile care îți plac. Fericirea este mai simplă și mai aproape decât crezi.

Fericire în lucruri mici