Posted on
Holiday in Viena

În anii trecuți, în această perioadă, lumea avea o destinație favorită și anume târgurile de Crăciun. Mai exact Târgul de Crăciun de la Viena era cel mai căutat. Se simțea mirosul de sărbătoare în aer, mai ales de bretzel sau Sacher Torte.

Christmas deco in Viena

Se zice că mâncarea este un motiv suficient pentru a vizita Viena iarna, însă nu și anul acesta. Așadar, din moment ce nu am o vizită planificată la Viena în viitorul apropiat, aduc câteva idei de cadouri pentru sărbători inspirate sau chiar produse în Viena.

Perna cu Viena

Decorațiunile interioare aduse din diferite țări se găsesc în fiecare casă. O pernă cu un imprimeu din Viena, o vază, un tablou, aduc orașul mai aproape de tine.

Vaza baroque style
tablou cu Viena
Deco tablou harta Viena

Un suvenir cu motive vieneze este oricând bine-venit. Un glob, o cană imprimată, un calendar, un puzzle, sunt întotdeauna cadouri originale.

Glob Viena
Cana imprimata Schonbrunn
Calendar Vienna
Puzzle Schonbrunn

Dacă tot am pomenit de mâncare, pentru iubitorii de dulciuri, să nu uităm de celebrele Mozart Kugeln sau alte sortimente de bomboane de ciocolată.

Mozart Kugeln
Bomboane de ciocolată Demel

De curând am aflat, de săpunul tradițional vienez făcut din lapte de oaie. În Viena există mulți artizani, care fac săpunul acesta. Este foarte benefic pentru piele și toate săpunurile artizanale sunt testate dermatologic.

Sheep milk soap

Pentru iubitorii de artă și cunoscători, un pian sau o carte, aduc istoria și tradiția vieneză în propria casă.

Pian alb
Rare books