Posted on
importanța mediului corespunzător

Primul pas către succes este făcut atunci când refuzi să fii prizonierul mediului în care te desfășori.

Mark Caine

Primul pas spre schimbare începe chiar de jos, adică din mediul în care te afli. Dacă te-ai născut și ai crescut într-o zonă unde oamenii nu te pot învăța nimic și sunt sub nivelul tău, este clar că trebuie să părăsești acel mediu. Importanța mediului corespunzător este pe primul loc în ceea ce privește schimbarea.

Pentru creștere, avem nevoie de oameni în jurul nostru, care sunt mai buni, mai inteligenți, mai bogați decât noi. De la ei avem ce învăța. Ca să avem o relație bună cu acești oameni, este nevoie să ne ridicăm aproape sau chiar la nivelul lor.

Acest lucru poate fi greu și provocator, însă doar așa putem evolua. Ieșind din zona de confort, cu provocări din ce în ce mai mari, prinzând fiecare oportunitate care ne apare în cale. Mediul este primul pas, care ne arată unde ne aflăm.

Dacă capacitățile tale depășesc cu mult pe a celor din jur, nu trăiești în mediul potrivit pentru tine. Mediul se poate schimba de multe ori și chiar este necesar să îl schimbi des. Uită-te la cei din jurul tău și întreabă-te dacă te afli în mediul potrivit?