Posted on
iubirea și dorința

Ce este iubirea pentru tine? Cum arată și sub ce formă apare în viața ta? Poate fi o mângâiere, un sărut, bucuria de a fi cu celălalt sau este vorba despre sentimentul de dorință? Iubirea și dorința sunt foarte asemănătoare.

Iubirea este o stare, o emoție și poate să fie încă nenumărate lucruri și chipuri. Dorința, la fel, poate să aibă o multitudine de fațete. Problema apare când aceste două aspecte sunt confundate.

Și foarte puțini știu să facă diferența. Este destul de simplu, trebuie doar să vrei, vorba aia, atitudinea creează aptitudinea. Corpul nostru ne spune tot timpul ce simțim și în ce direcție mergem, doar este nevoie să ne coborâm atenția din minte în corp.

Este o cale de a ne elibera de inhibiții, pentru a fi mai creativi, spontani, flexibili și plini de viață. Cum facem asta? Închidem ochii, ne relaxăm în momentul prezent.

Ne deschidem inima și trecem de la individual la universal și absolut, putem să ne conectăm cu Natura, activând propria natură interioară la adevărata ei capacitate miraculoasă. Ideal ar fi să avem un partener alături de noi la acest exercițiu. Deschidem ochii și ne privim, conectându-ne la nivelul inimii, devenind transparenți, primindu-l pe celălalt în noi și contopindu-ne cu el cât mai intim, dulce și profund.

Ne apropiem, astfel încât să putem pune mâinile pe după șoldurile celuilalt. Rămânem cu ochii închiși, uniți în această atitudine corporală, menținând postura cât putem de mult. Ne unim cu celălalt în aeastă atitudine, formând o singură ființă, contopindu-ne și descoperind fiecare cum trăiește celălalt această stare împlinitoare, senzuală și plină de viață.

Dacă nu poți să faci asta cu cineva, fă-o singur având în minte pe cineva. O să ajungi la multă conștientizare a propriilor emoții și dorințe. Tot ceea ce vei simți va avea mult mai multă claritate.

Dacă nu reușești să accesezi aceste stări de unul/una singur/ă cere ajutorul. Practicile de mindfulness, yoga, stretching, pilates, meditația te ajută să îți antrenezi coborârea atenției în corp. Întâi ai nevoie să simți tu, iar apoi poți trece să îl simți pe celălalt.