Posted on
Jocuri de rol

De-a lungul unei zile noi suntem în diferite roluri. Poate că ești angajat, antreprenor, manager, mama, sotie, fiică, fiu, sot, tata, copil, client și lista poate continua. Ca și actorii, care pe scenă au un rol, iar în viața reală au alt rol, așa avem și noi jocuri de rol. Viața nu este chiar un joc, dar poate fi de multe ori ca o piesă de teatru.

Aceste roluri ne deschid multe uși, dar în egală măsură pot să și închidă. Depinde foarte mult de noi ce roluri alegem și când și cum le folosim. Și da, fiecare rol are momentul și locul lui potrivit. Ele ne ajută sau ne încurcă.

Aceste roluri pot să aducă avantaje sau dezavantaje în drumul nostru în viață. Uneori e greu să treci dintr-un rol în altul dacă ești prea implicat într-unul, dar nu este imposibil. Atunci când e greu să ieși din problemele de la servici, chiar și după program. E greu, dar este necesar să schimbi rolurile, ca să ai o viață personală echlibrată.

Să știi ce ai de făcut la servici, dar și ce ai de făcut în viața personală, este foarte important și să și separi aceste două domenii. Frumusețea rolurilor este că ele pot fi schimbate foarte repede. Noi oamenii suntem foarte ușor adaptabili la diferite situații. Chiar dacă la prima vedere pare greu, schimbarea rolurilor se face natural de cele mai multe ori.

Tu alegi ce rol vrei să joci în fiecare arie a vieții tale și mai ales cum îl joci. Fiecare rol este întipărit în mintea noastră, chiar dacă nu știm de la început, acestea se învață repede. Ai încredere în potențialul tău! Fiecare rol aduce alte beneficii în viața ta, folosește-le cu încredere!

Fii recunoscător pentru fiecare rol în parte!