Posted on
Source: Pinterest

Ce înseamnă de fapt seriozitatea? Auzim de foarte multe ori această expresie: “Hai să fim serioși!” sau “Hai, fii serios!”.

Cred că pentru fiecare persoană în parte, a fi serios este cu totul diferit. Lumea din jur te judecă des după înfățișare, îmbrăcăminte, accesorii, make-up. Pentru mine toate aceste “ornamente” sunt foarte importante. Îmbrăcămintea, accesoriile, make-up sunt lucruri care mă fac să mă simt bine. Eu apreciez și promovez frumosul oricând, la orice oră și chiar în orice împrejurări. Așa arăt eu azi, machiată cu un cat-eye, cu ruj mov-roz și îmbrăcată în alb… în casă.

Oare look-ul pe care îl alegi îți definește caracterul? Dacă port un make-up cat-eye plus o pereche de ochelari de soare modelul cat-eye sunt o neserioasă? Dacă port cercei lungi ziua, nu sunt de încredere? Iar rujul roșu, corai sau mov-roz mă face o fată neserioasă?

Disclosure: This article may contain affiliate links. When you click these links, I may get a small commission. It won’t cost you anything, but it helps me to run this site. I only promote products and services that I think are great.

Pentru mine seriozitatea nu constă în lucrurile acestea, însă constat că în 2020 pentru foarte multă lume seriozitatea celorlalți constă în primul rând în aspectul fizic și în look. Într-adevăr la un moment dat este indicat să adoptăm un look mai “serios”, adică eu personal schimb rujul roșu cu unul nude, să zicem că este o culoare mai “serioasă”. Preferatul meu zilele acestea este de la Mac, nuanța Creme d’Nude, colecția Creamsheen. It’s sooo creamy!

Revenind…dacă eu îmi fac treaba, îmi exercit munca foarte bine, îmi termin lucrul în timp util, cât de mult contează ce fel de accesorii port sau care este nuanța rujului? Contează. Din fericire nu am un job cu un șef, care să îmi comenteze look-ul sau munca depusă zilnic. Dar și dacă aș avea, eu aleg să fiu eu așa cum sunt, aleg să mă simt bine, aleg să mă îmbrac cum vreau și să mă machiez cum îmi place.

Dacă aruncăm o privire în afara țării noastre, mare ne este uimirea să vedem funcționara de la un ghișeu public cu părul verde. Oare este ea o femeie serioasă? Dacă are părul verde își face bine treaba? Este o profesionistă în domeniul în care activează? Să nu mai vorbim de un pierce în nas. Iar țara în care găsim o tonă de astfel de exemple este Germania. Și ei au fost comuniști (aproximativ jumătate dintre ei) și la ei a fost dictatură (la unii), însă mentalitatea și non-judecata au avansat cu viteza luminii în comparație cu țara noastră. Pardon, oamenii din țara noastră. Pardon, unii oameni.

Abia aștept să vină căldura, să vedem tot mai multe “ciudățenii” pe stradă. Cel puțin pe străzile Clujului, se arată “neserioșii” unul după altul. Este ca pe catwalk. This is my favourite time of the year, îmi place să văd cât mai mulți “neserioși”, cât mai diferiți, cu cât mai multe culori.

Boys and girls, enjoy every moment of this warm weather and be creative, no matter what.

Oopss, am scris în engleză…acum chiar că sunt o “neserioasă”. 😉