Posted on
Gânduri de noapte

Cele mai bune idei îmi vin noaptea. Parcă se deschide cutia Pandorei și iese ceva misterios și neprețuit…însă până dimineața, până mă trezesc și mă învârt cu ochii semi-deschiși, everything is gone.

De cele mai multe ori, îmi vin idei înainte să adorm. Știți starea aceea când mai ai un pic până adormi, dar totuși simți că ești treaz? Atunci!

In the night

Îmi circulă în cap un milion de idei și gânduri, ceea ce este un lucru bun, dar mă și enervează. Mă bucur totuși, că funcționează computerul de la mansardă, dar câteodată is overworking. Tot timpul îmi spun că m-am pus în pat să dorm, nu să gândesc. Și de aici încep niște conversații lungi și complicate.

Timpul de gândire ar trebui să fie ziua, mai devreme, dar nici vorbă de așa ceva. Ziua avem mintea ocupată cu tot felul de lucruri utile, le zicem noi, dar care majoritatea doar ocupă spațiu degeaba.

Când toate se liniștesc în jur, mintea mea se activează și începe să lucreze mai intens. Parcă am un șoricel care fuge și învârte roata tot mai repede.

B&W pic

Se zice că mintea nu doarme niciodată și oarecum așa este. Avem o parte, care ne veghează tot timpul, chiar și atunci când nu suntem conștienți.

Înainte de somn mi se activează mintea conștientă și începe cu idei noi, decizii noi, idei vechi, decizii vechi, acțiuni, întrebări banale, întrebări existențiale, pot să ajung chiar și la un portofoliu al identității, creat în câteva secunde. Which is not bad at all!

gânduri din pat

După ce mintea conștientă adoarme, se activează cealaltă parte, subconștientul, care și el la rândul lui scoate idei, întrebări, experiențe, pe unele pot să le văd în vise, iar de altele să nici nu știu a doua zi dimineața. Aici intervine misterul, necunoscutul și tot ce este dincolo.

Mintea este o creație foarte complexă, care nici până în ziua de azi nu este complet descoperită. Se știe o mică parte, o mare parte se presupune iar restul este un infinit de necunoscut.

Da, se știe doar o foarte mică parte despre cum funcționează mintea umană. Ea ne ghidează viața, ne ptotejează și ne ține în viață! Cum face toate aceste lucruri? Încă nu știm sigur, doar presupunem.

night pic

Un lucru este însă cert, mintea este cea mai puternică armă a noastră. Este capabilă de lucruri neimaginabile.

Aici găsim absolut tot ce avem nevoie de-a lungul vieții. Toate resursele necesare sunt stocate în mintea noastră.

Dacă o ascultăm, mai ales noaptea în cazul meu, o antrenăm, o facem să fie de partea noastră, pentru că acesta este de fapt cel mai bun prieten al omului. Nu animalele, nu oamenii, nu astrele și alte bazaconii, ci mintea noastră este cel mai bun prieten al nostru!

Depinde doar de noi, cum o folosim în favoarea noastră. Ea se poate întoarce împotriva noastră, exemplu concret fiind spitalele de psihiatrie, dar despre asta într-un episod viitor.

Uite cum s-a făcut 4 dimineața și eu încă nu dorm. Pentru că nu mă lasă mintea și îmi dă idei de scris.

Big kiss!