Posted on
Mont Royal Parc Waterfall

Iubesc acest oraș. L-am vizitat prima oară de aproape trei ani și a fost dragoste la prima vedere.

Este un oraș imens, cu 1.7 milioane de locuitori, ceea ce înseamnă ca este cea mai populată aglomerație urbană francofonă din lume, dupa Paris. Este efervescent și cu toate acestea foarte curat, ceea ce m-a impresionat.

Partea mea preferată este centrul cu zgârie-nori strălucitori. Am cutreierat acest oraș, de-a lungul și de-a latul, zile la rând și tot nu m-am plictisit să-i admir frumusețea.

Panoramic Montreal

Este un mix de vechi și nou, cu o arhitectură retro-futuristă. Oamenii din toate colțurile lumii își împletesc cultura, pentru a forma un mix perfect de experiențe.

Sunt multe locuri de vizitat și de explorat, toate încărcate cu istorie și multe povești.

În ultimele zile petrecute în oraș, am explorat un loc de vis. Acest loc se numește Blevedere Kondiaronk și este o terasă panoramică cu un view de poveste. Accesul se face din parcul Mont-Royal, este un drum de urcat, dar merită tot efortul.

Lake in Mont Royal Park

Între timp și parcul dezvăluie locuri surprinzătoare, precum un lac, o cascadă, un loc de picnic, o terasă, este câte ceva pentru toate gusturile.

Am auzit de la localnici, că noaptea de pe terasa Belvedere priveliștea este și mai spectaculoasă. Nu am ajuns, însă cu siguranță o să merg data viitoare.

Până atunci o să revin cu alte locuri frumoase din oraș.

Belvedere Kondiaronk Montreal
Montreal Waterfall