Posted on
Morning Yoga Journey

Weekend-ul trecut am făcut cunoștință cu mult apreciata și controversata practică Yoga. A fost pentru prima dată, așa că am hotărât să împărtășesc experiența mea și tot ce am aflat despre Yoga. Am intrat în contact cu Yoga datorită dragei mele prietene Simona Echim, Fitness, TRX, Zumba, Streching, Pilates, Yoga Trainer (și mai are și alte titluri, dar sunt prea multe și nu le țin minte) în cadrul World Class Romania.

Simona a adunat o gașcă de fete una și una și ne-a dus în cea mai potrivită locație pentru Yoga, la Motel Gilău. Dimineață de weekend, soare, multă verdeață, apă cristalină, aer curat de munte și Simona cu zâmbetul pe buze și brațele deschise. Ce poți să îți dorești mai mult într-o dimineață?

Morning Yoga

Instant m-am încărcat pozitiv. Motel Gilău este o locație superbă, cu o terasă mare, lângă lac și personal amabil. Cine nu a fost, trebuie neapărat să viziteze locul, pentru că feeling-ul de acolo nu se poate descrie în cuvinte. Revenind la Yoga.

Este o practică ușoară și foarte eficientă în același timp. Ușoară, pentru că are câțiva pași simpli, chiar dacă denumirile sunt complicate. Nu trebuie neapărat să stai în cap ca să poți să faci Yoga, oricum asta numai Simona poate să o facă. O să poți și tu, după o perioadă mai lungă de exercițiu.

Poziție Yoga în cap

Am început cu o meditație scurtă în poziția Lotus, zicând Shanti mantra, un fel de ”Bună dimineața” al yoghinilor. După asta o încălzire. A urmat practica Sun Salutation, o mișcare de întindere a coloanei sincronizată cu respirația. Această practică este una de bază în Yoga.

Meditatie

Au urmat pozițiile de Asana, cu respirațiile Pranayama. Simona zicea că fiecare poziție are o respirație. Inspiri într-o poziție și expiri la următoarea poziție.

Asana Yoga

Totul are un flow continuu. Prin pozițiile Asana controlezi corpul iar prin Pranayama controlezi respirația și odată cu ea și spiritul. Este foarte important ca spatele să fie întotdeauna drept.

Poziții Asana

Am încheiat practica cu o meditație la sol. Întinsă pe spate, cu ochii închiși, doar eu cu mine, am respirat încet și am eliberat toate gândurile neproductive. A fost un moment intim și foarte intens.

Asana position

M-am relaxat, dar m-am și energizat în același timp. Am uitat de frig și m-am conectat cu natura și cu all the good vibes din jurul meu. Până aici totul bine și frumos, dar poate te întrebi: la ce sunt bune toate aceste lucruri și ce beneficii aduc?

Meditația și mindfulness

Ei bine, Yoga are mult mai multe beneficii decât par la prima vedere și decât aș putea înșira eu aici. În primul rând, reduce stresul și asta este foarte important mai ales în zilele noastre. Îmbunătățește poziția corpului, musculatura și încheieturile.

Scade tensiunea arterială, întărește oasele și previne osteoporoza. Adică ajută corpul să fie mai sănătos. Toate aceste lucruri și multe altele la nivel fizic, iar la nivel inconștient ar fi încă o listă foarte lungă.

Yoga de dimineață

Este o metodă de mindfulness, care reduce anxietatea, crește stima de sine, concentrarea, claritatea în gândire. Prin meditație și respirație fluxul energiei circulă mult mai ușor în corp, ceea ce deschide chakrele și le aliniează. Atunci când chakrele sunt blocate sau se dezechilibrează, apar problemele fizice și psihice.

poziția Lotus

Yoga ajută la toate aceste lucruri. Și aceste beneficii sunt reale, nu sunt povești, am experimentat asta pe pielea mea, desculță în iarbă, dimineața devreme. Da, m-am simțit minunat, relaxată total, liniștită, împăcată cu mine, cu zâmbetul pe buze, gata pentru o nouă zi.

Cumva m-am simțit vie și plină de viață. Prin Yoga te conectezi la corpul tău, la emoțiile tale și la toată ființa ta interioară. Iar Simona este cea mai potrivită în a te ghida să devii cea mai bună versiune a ta.

With Simona Echim

Urmărește-o pe Simona aici și aici, pentru că urmează cele mai tari practici, unde poți să experimentezi conexiunea adevărată tu cu tine! Și ia-ți o zi liberă să vizitezi locația Motel Gilău, care te încarcă cu energie, cum ai trecut pragul! Mulțumesc Simona pentru această experiență și mulțumiri Motel Gilău pentru primire!

“For me, Yoga means it brought me back to life. Yoga is art, science and a philosophy. It’s a touch of life at every level, physical, mental and spiritual. Yoga for me it’s a lifestyle.”

Simona Echim

Simona Echim