Posted on
Must see: Somatizarea emoțiilor

Întotdeauna m-a fascinat subiectul emoțiilor. Mai ales consecințele nefaste ale emoțiilor neprelucrate sau negestionate corect. De aceea am făcut un Live Session: Somatizarea emoțiilor, care a avut loc pe data de 15 decembrie pe pagina mea de Facebook. Iar acum îți las și aici înregistararea care este un must see: Somatizarea emoțiilor.

Poate te întrebi, cum adică somatizare? Adică, toate emoțiile se simt în corp, asta înseamnă somatizare. Știi nodul în gât atunci când trebuie să vorbești în public? Sau pumnul în stomac atunci când auzi o veste proastă?

Și mai sunt multe alte semne pe care ți le dă corpul în diferite situații. Aceste semne le primești în diferite părți și în diferite organe ale corpului. Toate emoțiile sunt absorbite de corpul nostru. O veste nu tocmai bună este că, ele rămân stocate în corp, de multe ori pentru perioade foarte lungi de timp sau chiar pentru toată viața.

Ca să înțelegi mai bine cum funcționează somatizarea am invitat-o alături de mine pe Adela Neamțu, fizioterapeut la Star Medica în Alba Iulia, ea ne-a explicat mult mai bine cum și unde lovesc emoțiile noastre. A povestit din experiența ei din cabinet și ce a observat ea de-a lungul timpului la corpul uman. Am salvat înregistarea pentru că avem niște informații foarte valoroase pentru tine. Și pentru mine a fost o seară extrem de valoroasă și îi sunt recunoascătoare Adelei pentru tot ce ne-a împărtășit.

Găsești înregistarea live-ului pe pagina mea de Facebook aici și pe canalul meu de YouTube aici. Iar dacă dorești să vezi și alte video-uri și înregistrări, abonează-te la canalul meu de You Tube aici. Nu rata acest video, este un must see care poate să îți aducă multe conștientizări!