Posted on
Negrul obsesiv

“Cumpăr negru pentru că orașul e foarte murdar; pe negru nu se vede murdăria, dar dacă aș cumpăra culori ar trebui să spăl toată ziua.” Asta aud foarte des, când întreb doamnele de ce se îmbracă numai în negru. Apar de undeva diferite motive, adică scuze, care ne fac să purtăm negrul obsesiv.

Să înțeleg că vrei să faci economie la spălatul rufelor? Oricum trebui să le speli, nu? Și dacă tot spălăm, de ce să nu apelăm (și) la culori?

În realitate, lucrurile stau altfel. Oricum, indiferent de motivele pentru care au acumulat negru în garderobă, majoritatea doamnelor vor, de fapt, să schimbe raportul de culoare. Asta pentru că “s-au plictisit”, “le deprimă”, li se pare că purtând predominant negru au devenit “prăfuite”, “șterse” sau “neinteresante”.

Aceste răspunsuri spun multe despre starea emoțională a doamnelor. Chiar despre viața lor în general. De fapt, nu haine aia amărâtă te plictisește, ci este acolo ceva în viața ta, pe care vrei să o/îl schimbi.

Se înțelege că atunci când vrem ceva mai mult de la viață, vom prefera să avem și un pic de culoare în garderobă! Am mai auzit una bună și foarte uzuală, că negrul subțiază. În realitate, haina nu o să te subțieze dacă tu nu pui osul la treabă să te subțiezi.

Cât despre sus-pomenitul efect de “subțiere”, el se obține mai bine din jocul de volumelor decât din culoare. Și din alimentație și sport. Am mai spus asta de sute de ori și o să o mai repet de încă atâtea ori.

Negrul slăbește? Nici vorbă. Must have in black: toate acele lucruri pe care le alegi din plăcere, pentru că vrei și nu pentru că trebuie sau să maschezi problemele interioare cu scuze banale.

Negrul este elegant, dar purtat obsesiv devine banal și spune multe despre lumea interioară, emoțională a purtătorului. Îți recomand să aduci culoare în viața ta. Nu mă refer doar la haine, mă refer și la părul tău, la machiajul tău, la spațiul în care te afli, la lucrurile care te înconjoară.

Look-ul tău spune multe despre viața ta. Doar tu poți să îți faci o viață care arată și se simte fantastic.

P.S. Azi port negru, pentru că mă face să ma simt bine, iar o rochie elegantă Esprit, este perfectă pentru început de weekend.