Posted on
Electric Castle 2019

Vara aceasta este/va fi una cu totul aparte. S-au produs foarte multe schimbări în toate domeniile de activitate, însă clubbingul a fost lovit cel mai dur. De fapt acest concept este inexistent momentan.

Eu sunt o mare fană a vieții de going out. A fost o perioadă când clubbingul mi-a fost mai familiar decât locuința. Cred că nu sunt singura, numai că mulți nu recunoașteți.

Timpurile s-au schimbat, iar acum nu aș mai repeta unele experiențe. Nu aș mai ieși atât de des, nu aș mai intra în mulțime. Mai mult, nu aș mai petrece ore întregi la un bar pentru o amărâtă de băutură.

Totuși petrecerile ne aduc împreună, ne conectează energiile și ne deconectează de rutină. Acolo poți să dance-off toate problemele. Ele dispar, cel puțin până dimineața.

Electric Castle 2019

Pentru această perioadă singurele opțiuni de petreceri sunt cele trei variante bine-cunoscute. Party online, party outdoor sau party privat (de apartament, asta dacă nu te reclamă vecinii).

Party-urile online au luat locul clubbingului încă din Starea de Urgență. Toți marii și micii organizatori de party/festival au transmis live, adică festivalurile s-au mutat pe live. Which is pretty sad. 🙁

Pandemia a afectat în mod direct toți DJ-ii, cât și pe toți organizatorii de evenimente. De aici și surpriza…apariția petrecerilor ilegale, în păduri sau în subsoluri. Fiecare pe unde găsește puțin spațiu.

Pe la noi a venit însă și primul party post-pandemie. Acesta nu a ținut trei zile și trei nopți cum mă așteptam. A avut loc afară, în aer liber cu loud music and a lot of fun.

Parcă ne întoarcem la începuturile rave-urilor, în anii 80′, când în multe locuri party-urile erau ilegale. Revenim încet la underground sau petrecerile Queer Night, care erau văzute rele și total respingătoare. De parcă cele de prin 60′ erau mai bune.

First party after pandemic

Nu a fost neapărat foarte multă lume, dar îți lua 12 ore să îți primești comanda de la bar. Asta pentru că au apus serile în care stăteam lipiți unii de alții la bar. De data asta distanța era foarte importantă.

Era puțin stres: să stai la distanță de necunoscuți, să nu bei din paharele prietenilor așa cum se obișnuia. Să nu îți scarpini nasul! Și mai ales să nu îți găsești vreo dragoste pe acolo, că sărutul este cam riscant. :))

Party in Cluj

Până la următorul party mai “serios” o să mă mulțumesc cu party-uri mai restrânse. Cele pe timp de zi, sub cerul liber, cu haine lejere, prosecco și multe zâmbete. No touching!

Cheers to this summer