Posted on
Coaching

În ultimul timp a luat amploare coaching-ul sub diferite forme, ceea ce este un lucru minunat. Dacă ne uităm în jurul nostru, este destul de clar că avem nevoie de un mod complet diferit de abordare: atunci când ne eliberăm de condiționările impuse de societate ne dăm seama că marea majoritate a obiectivelor pe care ni le stabilim în termeni obișnuiți de bani, carieră, succes nu au nicio legătură cu nevoile noastre spirituale cele mai profunde. Se întâmplă asta cu foarte multă lume, de aceea oricine poate să meargă la coaching.

Iar dacă aceste nevoi nu sunt luate în considerare, ne condamnăm la o viață de frustrare și nefericire, indiferent de toate elementele externe de “succes” pe care le-am putea obține în cele din urmă. Ca să îți dai seama la ce nevoi mă refer, îți dau câteva întrebări ajutătoare pe fiecare plan al vietii. Gândește-te la ce vrei ep fiecare plan și răspunde-ți sincer.

Pe plan spiritual- ce e important aici? Pacea interioară, religia, ritualurile sau orice lucru care îți împlinește sufletul. Pe plan fizic- îți dorești o viață activă, plină de energie?

Pe plan emoțional- ce fel de legături construiești cu oamenii din jurul tău? Pe plan profesional- unde vrei să ajungi, ce vrei să înveți? Pe plan financiar- cât trebuie să câștigi pentru a simți că ești independent și mai ales liber financiar?

Cei mai multți oameni nici măcar nu s-au gândit să își pună asemenea întrebări, ce să mai vorbim de răspunsuri. Asta este realitatea tristă a majorității oamenilor din zilele noastre. Iar aici coaching-ul te poate redesa.

Toată lumea vorbește despre cât de mare este influența minții asupra corpului, dar pare să uite cât de puternică este influența corpului asupra minții. Majoritatea oamenilor care se plâng de probleme psihologice ar avea rezultate mai bune dacă ar acorda mai multă atenție alimentației și ar face exerciții fizice. Însă mulți nu reușesc să facă ceva singuri, să găsească direcția potrivită singuri.

Au nevoie de un ghid, care să le arate direcția. Atunci când ești implicat emoțional în orice fel de situație, nu reușești să te detașezi, să faci un pas în spate singur, ca să vezi the big picture. Și aproape nimeni nu reușește să facă asta, de unul singur, pe toate planurile vieții.

Când am în față un client la coaching, am în vedere ființa umană ca sistem multi-dimensional, în care fiecare dimensiune (fizică, mentală, socială, financiară, spirituală) influențează și este influențată de celelalte. Mă uit la toate aceste dimensiuni și lucrez la fiecare în parte. Rezultatele pot fi atinse doar atunci când TOATE dimensiunile sunt într-o stare de eficiență maximă, aliniate spre același obiectiv.

Câți oameni au toate aceste dimensiuni sau planuri aliniate, echilibrate? Ai ghicit! Foarte puțini, extrem de puțini.

De aceea, oricine cu orice dezechilibru, pe orice plan este bine-venit la coaching. Nu lăsa la întâmplare deciziile din viața ta, descoperă ce îți dorești și care sunt valorile tale!