Posted on

Hi guys!

Vi se întâmplă să vă aduceți aminte așa random de lucruri de mult trecute, aparent uitate? Mie mi se întâmplă des (te iert, dar nu te uit), mai ales în zilele ploioase…am observat asta în ultima perioadă.

M-am întrebat, de unde vin aceste amintiri așa random? Există ceva stimul exterior care le provoacă? Da, există foarte mulți stimuli. Amintiri din copilărie, lucruri de care ai uitat complet, lucruri pe care nu ți le aminteai de bună voie nici în ruptul capului, lucruri care nici nu te-ai fi gândit că au existat, că s-au întâmplat, că ți le vei mai aminti vreodată și…surpriză, apar din senin.

3 year old memory

Are vreo legătură starea vremii cu amintirile? Da are, pentru că starea vremii ne infulențează și nouă starea, astfel că vremea ploioasă ne trimite inside, iar numai dacă ești inside poți accesa anumite emoții, care trezesc anumite amintiri. O sa fiu foarte atentă dacă se întâmplă același lucru pe vreme foarte caldă și cu mult soare.

Acum să explic un posibil răspuns în legătură cu inside-ul. În zilele mai puțin însorite suntem mai mult în interiorul clădirilor, avem mai puține lucruri de făcut afară, implicit suntem mai puțin aerisiți. La cap. Astfel și mood-ul, gândurile să fie îndreptate mai mult spre interiorul nostru.

Atunci când este soare afară, suntem mai ocupați, avem mai multă energie (solară, ca și prietenii care se hrănesc doar cu energie solară, știți voi care) și mai multe activități iar mintea noastră este mai ocupată decât în zilele înnorate și ploioase. Suntem mai exteriorizați, mai ocupați cu lumea exterioară. Omul este făcut să strea în spații largi, deschise, adică în natură.

Stormy

În zilele ploioase, nivelul de vitamina D din corp este mai redus, buna-dispoziție este mai redusă (asta se poate controla), de multe ori nu avem chef nici să ne îmbrăcăm frumos. Deși acesta nu este un motiv întemeiat, așa că fără scuze și pijamale.

Disclosure: This article may contain affiliate links. When you click these links, I may get a small commission. It won’t cost you anything, but it helps me to run this site. I only promote products and services that I think are great.

Alt stimul exterior puternic pot fi și filmele, la care ne uităm mai des în zilele în care stăm mai mult inside. Mă refer la filmele de pe Netfilx, HBO, TV nu la cele din cap. Aceste filme (Netflix, HBO, TV, despre celelalte vorbim altădată) influențează gândurile, mintea și visele noastre. E pe bune, am testat eu. De aceea în aceste zile este bine să alegem filme cu teme pozitive, care pot influența pozitiv, care ne aduc o stare de bine, care stimulează creativitatea, ne dau idei, ne dau resurse pentru ceva constructiv.

Mintea este foarte ușor manipulabilă, dacă știi cum să faci acest lucru. Poate să facă exact ce vrei tu, dacă îi ceri.

Vă recomand un film vechi, dar frumos și inspirațional, The Great Gatsby. L-ați văzut deja? Vă zic mai târziu de ce…

The Great Gatsby Quote