Posted on
Relaxare prin Yoga

Cum se desfășoară o sesiune de relaxare prin Yoga? Nu este nimic complicat. Este vorba despre anumite posturi, alături de exerciții de respirație și tehnici de relaxare. Chiar dacă pare ceva complicat sau ceva de pe alte tărâmuri, oricine poate să facă Yoga, la orice vârstă.

Practicile sunt accesibile iar această relaxare poate fi introdusă în rutina ta zilnică. Relaxarea se face cu ajutorul respirației, iar respirația gestionează stresul, așa că Yoga te sprijină în procesul de redobândire a încrederii în corpul tău. La nivel internațional, Yoga este o practică foarte apreciată, cu ajutorul căreia se face și o formă de terapie. Clinici celebre din SUA au îmbrățișat diferite tehnici de Yoga.

În Olanda, este o parctică des întâlnită ca specialiștii din domeniul sănătății să recomande terapia prin Yoga ca instrument complementar în tratarea pacienților, în special ca tehnică de management al stresului și de activare a răspunsului la relaxare. Chiar și medicii americani parctică Yoga. Acest sport a devenit unul foarte influent mai ales în zona Californiei. Yoga este un stil de viață, care scade tensiunea arterială și contrbuie la dispariția afecțiunilor cardiovasculare.

Primele studii oficiale despre acesta au început în 1990, deși acesta se parctică de mii de ani. Iar de atunci s-au mai descoperit multe despre Yoga, pe lângă reglarea tensiunii arteriale, Yoga reface legătura dintre minte și corp, scopul fiind acela de a activa capacitatea internă de vindecare. Yoga se îmbină perfect cu meditația, astfel că mintea ajută și reface corpul. Relaxarea profundă prin Yoga se face, pe lângă exerciții de respirație, cu meditație și vizualizări ghidate.

Meditatie și yoga

În prezent, există extrem de multe studii care atestă multele beneficii ale practicii Yoga, iar partea de relaxare prin Yoga este testată și aprobată chiar și de mine. Dacă nu mă crezi pe cuvânt, testează!