Posted on
Să învățăm să ne acceptăm calitățile

Cu toții avem calități, cu siguranță. Nu există persoană pe acest Pământ fără calități, doar că noi nu le vedem și nu le acceptăm. Trebuie să învățăm să ne acceptăm calitățile!

Respingerea și ascunderea calităților începe încă din adolescență. De fapt, de aici începe totul. În această perioadă, mai ales fetele, își doresc să arate perfect, cu măsuri și proporții perfecte “de Moulin Rouge”.

Foarte mulți adolescenți doar la asta se gândesc și ziua și noaptea. Din păcate, în perioada adolescenței nu ne-am prea bucrat de viața noastră. Multe fete (și băieți) trag din greu la sala de antrenament, dar nu se mulțumesc niciodată cu aspectul lor.

Formele naturale sunt prea puține și neapreciate într-o lume care apelează din ce în ce mai mult la intervenții de tot felul, încă de la vârsta de 18 ani. Eu la 20 și ceva de ani am realizat câte calități am. Aceste calități pot fi descoperite, dar și formate cu timpul.

Din punctul meu de vedere, stilul de viață este foarte important pentru a trăi frumos, cu demnitate, acceptare și cu alegeri înțelepte. Viața poate fi foarte interesantă dacă îți dai voie să o accepți și îți deschizi mintea. Cum așa?

În primul rând, trebuie să te accepți pe tine exact așa cum ești acum. După care urmează întrebarea: ce faci tu pentru tine? De multe ori suntem acaparați de alte lucruri și avem alte priorități, astfel că uităm de noi.

Dar lucrurile mici pe care le facem pentru noi sunt esențiale. Cum ne uităm la noi, cum vorbim cu noi, câtă presiune punem pe noi într-o zi de muncă? Acasă, lăsăm grijile la ușă și trăim cu bucurie fiecare zi?

În fiecare zi avem nevoie de fiecare lucru: job, societate, familie, timp pentru noi, însă este nevoie de un echilibru, iar echilibrul se câștigă în timp și cu disciplină. În fiecare zi poți să înveți câte ceva despre tine. Pentru asta trebuie să avem atenția deschisă.

Nu trebuie să forțăm lucrurile care nu se întâmplă, pentru că dacă nu le este dat să fie, nu vor fi, și gata! Poate ți se pune pata pe ceva anume și vrei să obții acel lucru, însă după foarte mult efort tot nu vine către tine. Aici este util să îți asculți intuiția, care poate să îți vorbească în foarte multe feluri.

Știai că poți să afli multe despre tine din vise? Îți amintești visele? Ești atent/ă la ce visezi?

Eu visez extrem de mult și diversificat, am chiar multe povești și aș putea să scriu o carte din visele mele. Chiar dacă ți se par ciudate, visele tale îți spun lucruri despre tine și aceste lucruri vin din subconștientul tău. Care este emoția cu care te trezești dimineața?

Dacă analizezi puțin cum te simți și ce vise ai avut, ajungi să te cunoști foarte bine. Doar ascultă-ți visele. Nu mă înțelege greșit, eu nu caut tot felul de semnale și semnificații absurde despre mine în vise, dar le iau în seamă atunci când vin spre mine, iar câteodată mesajul insistă!

Visele duc la multă acceptare. Iar această acceptare este nevoie să fie în totalitate. Nu merge cu “Eu mă accept, dar am câteva kilograme în plus”, în traducere: sunt grasă.

Doar atunci când le accepți și pe acelea, poți să faci schimbări. Oamenii tot timpul au nemulțumiri, dar ele pot fi transfomate în lucruri bune și în calități, însă doar cu timpul. Trebuie să învățăm să ne simțim bine.

Atâta timp cât ne vom simți bine în pielea noastră, vom fi fericiți! Și putem să lucrăm apoi și la așa zisele “defecte”. Poate suna ciudat și în contradictoriu ce scriu aici.

Atunci când nu îți mai ascunzi, ci îți expui “defectele”, doar atunci ai început să te transformi. Nu brand-ul de pe tine contează, ci contează ce valoare ai tu pentru tine, în primul rând. Hainele stau mult mai bine pe acei oameni care se simt bine cu adevărat.

Se vede pe tine cât de mult te respecți și cât de mult îți pasă de tine. Ia-ți timp și descoperă lumea ta interioară, dă-ți valoare și uită-te la tine și la calitățile tale! Să învățăm să ne acceptăm calitățile!