Posted on
Somnul este superputerea ta

Știm cu toții cât este de important somnul. Iar să ai mereu un somn odihnitor, nu este cel mai ușor lucru. Fie că te trezești des și ai un somn agitat, fie nu poți să adormi. Aceste lucruri pot avea cauze mai adânci decât ai crede, mai ales dacă tulburențele persistă de mult timp, săptămâni sau chiar luni.

Însă există câteva modalități simple pe care le poți pune în practică. Și eu am început să îmi monitorizez somnul cu ajutorul unei brățări și recunosc că nu am tot timpul un somn odihnitor și de calitate. Dar de ce este așa de important somnul? Acesta reface corpul și te ajută să ai energie pe tot parcursul zilei.

Astfel, poți să îți faci toate task-urile și poți funcționa normal. Cum ziua ai o rutină, așa și noaptea poți să îți creezi o rutină a somnului. Dacă respecți o rutină a somnului, organismul tău va fi fericit și sănătos. Telefonul, tableta sau laptopul ne consumă multă energie, de accea nu sunt indicate înainte de somn.

Este foarte important să întrerupem contactul cu tehnologia înainte de culcare. Pentru un somn odihnitor salteaua este extrem de importantă. Coloana ta are nevoie să stea dreaptă în timpul somnului. La fel și creierul are nevoie de un somn odihnitor pentru a funcționa la capacitate ridicată.

Somnul bun te ajută și să slăbești, asta pe lângă exerciții și o alimentație sănătoasă. Cu alte cuvinte un somn odihnitor reface tot corpul și mintea. Fă tot posibilul să ai un somn odihnitor și de calitate pentru că somnul este superputerea ta!