Posted on
Sportul este cea mai bună idee

Decizia de a merge la sală pentru că este sănătos sau pentru că observi cum persoane din jurul tău și-au îmbunătățit viața mergând la sală, vine în urma unui întreg proces de conștientizare și înțelegere, concretizat într-o decizie conștientă și logică. Indiferent care este motivația ta și ce dorești să obții, sportul este cea mai bună idee. Sportul este bun la toate.

Știu, nu există logică aici, dar așa este în realitate. Creierul tău știe că sportul este bun pentru tine și chiar are nevoie de sport. Cuprinse de câteva stări de disconfort, creierul poate lua decizia că “a face sport” este o idee bună și probabil rezolvarea tot ceea ce simți în momentul acela.

Decizia este luată, creierul începe să secrete endorfine și te simți mai bine cu timpul. După puțin timp însă, nu mai ai nevoie de sport: te simți din nou bine, deci ți-ai atins obiectivul. Apar niște sentimente care se intensifică și apar acuzații de tipul “sala e proastă – nu mai merg” sau “e muzica proastă, d-aia nu mă pot antrena” sau “n-am rezultate pentru că sunt antrenorii slabi”…șamd.

Când apar aceste gânduri, motivația a scăzut și este timpul să te reevaluezi și să îți pui câteva întrebări. Iată câteva întrebări pe care eu mi le pun de fiecare dată când simt că nu am motivație: Care sunt motivele pentru care îmi doresc să ating obiectivele?

Îmi doresc cu adevărat să fac sport azi? Sunt alte lucruri mai importante ca beneficiile pe care mi le poate da sportul? Îmi place senzația de după sport?

După ce îți răspunzi la aceste întrebări, deja creierul tău a trecut printr-o analiză, e treaz, neocortexul este prezent și va lua cea mai bună decizie, și anume, să faci sport. Îți spun un mic secret:starea de după este priceless.

Dacă nu știi cu ce să începi, te invit la clasa de mea de Stretching & Mindfulness in fiecare joi de la ora 19.00 la Studio Flow din Cluj-Napoca!

Mai multe detalii găsești aici.