Posted on
Stand-up Comedy sau terapia prin râs

Ieri am ieșit în oraș. Mai exact am fost să râdem. De multe ori merg la Stand-up Comedy sau terapia prin râs.

Și nu glumesc, această formă de terapie este chiar una foarte serioasă și eficientă. Există oameni care dau bani grei pentru o astfel de terapie și alții care trăiesc bine din cursuri și terapii prin râs. Și bravo lor!

Mie însă, îmi place la stand-up comedy, este mai autentic și mai lung decât o ședință de terapie prin râs. Așa că zis și făcut, am ieșit la o porție bună de râs. Prietenul Bobonete a trecut pe la Cluj și a făcut două show-uri sold out, una după alta.

Asta spune multe despre calitatea showului. Părerea mea este că acești oameni sunt niște artiști cu multiple talente. Nu doar că au talentul de a relata niște povești într-un mod amuzant, dar mai au talentul de a spune sau imporviza niște texte care să fie potrivite mănușă pentru acel public.

Oricum ar fi, prietenul Bobonete are o inteligență crescută, chiar dacă aparențele înșală. Vine cu foarte multe subtilități, din domenii diferite, iar dacă nu îți merge puțin rotița, ai pierdut esența glumei. Doar o persoană foarte inteligentă poate să facă o autoironie la acest nivel și doar un om inteligent poate să spună despre sine că este prost. (Un prost nu va spune asta niciodată!)

Revenind la râs, showurile de stand-up sunt extrem de benefice pentru starea de bine. Nu ai cum să ieși de acolo încordat, stresat, nervos sau în orice alt mod, chiar dacă nimerești unul mai slăbuț. Eu îl recomand pe Bobo, dar mai sunt și alții foarte buni la acest capitol.

Râsul produce multă serotonină, ceea ce produce fericire, bucurie. Dacă mai și rezonezi cu subiectele ironice, cu siguranță secreția de cocktailuri va fi la un nivel înalt. Iar această stare se menține și după ce ai părăsit sala, pentru că acești hormoni sunt destul de puternici.

Bineînțeles că poți practica terapia prin râs și în casa ta, dar nu este același lucru cu un show live. În sală este altă energie, iar oamenii transmit energia lor faină. Este păcat să ratezi aceste momente.

Showul de aseară a fost unul foarte bun, bineînțeles dacă rezonezi cu actorul. Dacă ai o minte conservatoare, ești călugăr sau călugăriță, atunci e clar că nu ai ce căuta la asemenea evenimente. Pierzi și beneficiile sănătății…

Terapia prin râs se poate face oriunde, oricând și recomandat cât mai des cu putință. Oamenii care râd mult, trăiesc mai mult și au o calitate ridicată a vieții. Dacă nu ai fost la Bobonete, recomand să mergi în orașul tău sau în orașul cel mai apropiat.

P.S. Așa ca o curiozitate persoanlă, oare câți din sală știau cine este Hermann Hesse?