Posted on
Strălucire din interior

Am promis de ceva timp că vin cu un articol despre acea strălucire din interior, pe care mulți o vânăm și o dorim. Dar cum vara este în toi, am un zilion de lucruri de făcut, but here I am. Această strălucire de care ziceam, nu apare doar așa tot timpul.

Acesta apare în momente cheie, momente care sunt ceva mai speciale, mai diferite, mai altfel. Like, no ordinary moments. Strălucești atunci când ești bine, ești echilibrat și emani ceva din interiorul tău.

Când ești stresat, ești în alertă sau ești obosit, nu strălucești. În schimb, strălucești când activezi mai puțin și te odihnești mai mult. Cum se întâmplă asta?

O rutină clară, cu ore relativ fixe de trezire și de adormire, este cea care ne ajută să ne refacem, să ne reîncărcăm bateriile, să fim în acord cu natura. Pentru că corpul nostru este făcut exact pe ritmurile naturii. Când îi respectăm ritmurile, ne vom simți bine în pielea noastră.

Din pacate, de obicei nu facem asta. Zilnic ne dăm peste cap, cu jobul, cu casa, curățenia, gătitul, copii și dormim 3 ore pe noapte pentru a rezolva sarcini pe care ni le impunem singuri. Iar acum că ziua este mai lungă, facem și mai multe.

Ceea ce ne scoate din ritmul naturii, ne dezechilibreaza. Avem nevoie de zile pentru regăsire, pentru liniște, pentru împăcare. Dacă nu ni le oferim, lanțul bucuriei și bunăstării se rupe brusc.

Cine își amintește cu precizie untima dată când a fost bucuroasă sau bucuros? Ultima dată când ai râs cu poftă? Nu este vorba de lucruri mari, nu mă refer la ceva important sau special.

Este vorba de lucrurilemici de care unii se bucură în fiecare zi, precum soare, liniște, citit. Alții se bucură să invite la o cafea câțiva prieteni dragi. Unora le place foarte mult să facă daruri.

Poți fi bucuros când faci o bucurie altcuiva. Știința confirmă acest lucru. Ne este mai ușor să fim veseli, nu supărați.

Și totuși, de ce nu ne bucurăm de ceva în fiecare zi? Nu este nevoie să fie vorba de ceva complicat și laborios. Este nevoie să fie ceva mărunt, autentic și potrivit pentru tine.

Nu degeaba marii înțelepți puneau accent pe o viață simplă, în acord și aproape de natură. În zilele noastre, viteza este cea care ne definește. Trăim prea mult în minte și prea puțin în corp, uitând că fără acesta din urmă, fără a-l respecta și onora cum se cuvine, nu putem avea o minte echilibrată.

Iar pentru acest echilibru avem nevoie de trei lucruri: Mișcare, Odihnă, Bucurie. Atât în corp, cât și în minte. Și, desigur, efectul secundar garantat este strălucirea.