Posted on
Stresul pozelor

După cum știți, îmi place tare mult să fac poze. Și mie, și celor din jurul meu și, practic pozez tot ce prind și tot ce mă inspiră din jur. De accea, de multe ori creez celor din jur un stres, adică stresul pozelor.

De multe ori îmi ies pozele, dar am și momente când nimic nu îmi place. Cu timpul am învățat și de ce nu ies pozele. Am vazut că oamenii au memorat niște poziții clasice și de replicat, în cel mai neinspirat caz.

Și de asta nu ies bine în poze. Pentru poze bune nu îți trebuie cel mai performant aparat foto din lume. Mai este și varianta cea mai populară, știți deja ce ținem noi veșnic în mână, la ce ne uităm mai mult ca la o creastă de munte proaspăt atinsă, ce ne destabilizează fizic și psihic în momentul în care rămâne fără baterie. Ai ghicit, telefonul!

Sigur, acum telefoanele se plimbă din mână în mână cu pretenția că reușesc superlative ale camerei, te întineresc, te fac desen animat, te machiază, îți împumută ochelari dacă i-ai uitat acasă pe ai tăi, îți construiesc urechi de ursuleț și botic, ba chiar îți aduc și prieteni virtuali, să pozeze alături de tine. Da, acest gadget smart e o soluție, dar ai nevoie de arme care să funcționeze și când telefonul și-a dat obștescul sfârșit, și când lentila lui este cețoasă deși afară e soare, și când trebuie să-ți ții copilul liniștit până faci pozele, deci îi împumuți telefonul. Doamne, câte probleme…

Am soluții. Azi există cursuri și workshopuri pentru orice. Dar deocamdată îți ofer eu la un preț infim trucul statului la poze.

Prețul? Citește și însușește-ți îndemnurile și pozițiile bune pentru tine. Start!

Prima dată verifici dacă funcționează decent aparatul foto sau telefonul. Ai grijă să fie lumină suficientă pe cardu sau pe cine vrei să pozezi. Dacă faci poze contra luminii, adică lumina bate pe cameră și nu pe cadru, persoana sau persoanele o să fie întunecate.

Poza solo, în picioare. Nu te lăbărța, nu sta frontal, crăcănat, nu te etala perfect simetric, decât dacă vrei să pari un rorbot greoi. Și cel mai important, spatele drept.

Pentru poza de pe canapea, care este un loc larg fără sprijin pentru mâini, stai picior peste picior. De preferat o mână pe genunchi, un umăr mai în față, bărbia jos, privirea sigură. Asta dacă ai lucrat cu tine suficient.

Încearcă să stai și aici cu spatele căt mai drept, chiar dacă e mai greu în poziția picior peste picior. Privirea sprea cameră, dar ușor într-o parte. Și relaxează-te.

La o poză de grup, este puțin mai dificil pentru că nu poți să îi controlezi pe toți. Și mulți stau tolăniți. Două persoane jos și două pesoane sus poate să fie o idee mai bună decât un șir de oameni sătui.

Șirul nesfârșit de oameni nu ajută absolut deloc, dacă sunt 20, jumătate dintre ei vor ieși din cadru, nu ne dorim acest lucru, vrem să apară toată familia, toți prietenii în albumul de orice sărbătoare. Plus că mai multe rânduri vor ajuta la echilibrul vizual, fiecare figură va putea fi admirată în toată splendoarea. După ce i-ai așezat și ai făcut toate astea….ai obosit.

Apeși butonul. Muțumim pentru participare! Acum nu mai ai stresul pozelor că nu ai ieșit bine.